Auto magazin

Škoda Kushaq je novi krosover za Indiju

Škoda Kushaq je novi krosover za Indiju
18.03.2021.

Potpuno novi ŠKODA KUSHAQ prvi je serijski automobil u sklopu projekta INDIA 2.0. Pod glavnom odgovornošću ŠKODA AUTO, Volkswagen grupa ulaže milijardu evra u produkt kampanju na indijskom potkontinentu kako bi dugoročno ojačala prisustvo brendova ŠKODA i Volkswagen.

ŠKODA KUSHAQ bazira se na MQB-A0-IN, varijanti modularne MQB platforme koju je ŠKODA posebno prilagodila za indijsko tržište, a objedinjuje tradicionalne ŠKODA kvalitete sa zahtevima indijskih kupaca.

Škoda KushaqDostupan s izborom moćnih, ali efikasnih TSI motora i može se pohvaliti upečatljivim dizajnom, modernim infotainment sistemima, visokim nivoom udobnosti i mnoštvom sigurnosnih karakteristika, ovaj potpuno novi SUV idealno je opremljen za uspešan početak produkt kampanje ove grupe. Poručivanje ovog modela će biti moguće od juna, a prvi KUSHAQ automobili će biti isporučeni u julu.

Kao deo projekta INDIA 2.0, lansirana će biti ukupno četiri nova vozila bazirana na MQB-A0-IN brendova ŠKODA i Volkswagen – SUV i notchback za svaki brend, sva četiri u A0 segmentu. Kako bi postigla najbolji mogući nivo lokalizacije u Indiji, ŠKODA je postavila novu proizvodnu liniju MQB u svom pogonu u Puni. Većina razvoja odvija se u novom tehnološkom centru, takođe u Puni, koji je češki proizvođač automobila otvorio u januaru 2019.

Škoda KushaqLokalni razvoj i lokalna proizvodnja

ŠKODA AUTO odgovorna je za nastavak projekta INDIA 2.0 u ime Volkswagen Grupe od juna 2018. godine, a takođe organizuje aktivnosti brendova Volkswagen, Audi, Porsche i Lamborghini u Indiji. Investicije u projekat iznose milijardu evra, uključujući 275 miliona evra u istraživanje i razvoj novih SUV i notchback modela.

Fokus projekta je sveobuhvatna kampanja brendova ŠKODA i Volkswagen s vozilima prilagođenim indijskom tržištu. U početku će biti lansirana dva SUV i dva notchback modela u A0 segmentu. Svi će se bazirati na platformi MQB-A0-IN, koja je dizajnirana da zadovolji najnovije, strožije sigurnosne i emisijske zahteve za Indiju.

Škoda KushaqU drugoj fazi, modeli proizvedeni u Indiji će se izvoziti u druge zemlje. Da bi postigao željeni nivo lokalizacije od 95 posto u pogledu razvoja i proizvodnje u Indiji, ŠKODA je postavila novu proizvodnu liniju MQB u svom pogonu u Puni. Veći deo razvoja sprovodi se u novom tehnološkom centru, čije je sedište takođe u Puni, a otvoren je u januaru 2019.

Škoda KushaqTamo, s mnoštvom stručnjaka i osećajem lokalnog osoblja za indijske preferencije, ŠKODA može odgovoriti na promene potreba kupaca na fleksibilniji i mnogo dinamičniji način. Ukupno 250 inženjera će raditi u tehnološkom centru u Puni; već je angažovano više od 200 specijalista.

Škoda KushaqŠKODA i Volkswagen nameravaju da ojačaju svoje prisustvo na indijskom tržištu dugoročno i imaju za cilj da postignu kombinovani tržišni udeo od pet posto do 2025. Godine 2019. isporuke u Indiji – sa više od 1,3 milijarde stanovnika – iznosile su oko tri miliona vozila.

Škoda KushaqNaziv SUV modela srednje veličine izveden je iz sanskrta, indijskog jezika starog hiljadama godina. Na „jeziku bogova“, koji se i danas koristi, reč „kušak“ označava kralja ili cara. Ovo upotpunjuje moćan izgled novog ŠKODA KUSHAQ do savršenstva. Slovo „K“ na početku i slovo „Q“ na kraju u skladu je s prepoznatljivom nomenklaturom za međunarodno uspešne SUV modele ŠKODA KODIAQ, KAROQ i KAMIQ.

Škoda Kushaq

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android