Auto magazin

Škoda počela sa proizvodnjom FFP3 maski za višekratnu upotrebu

Škoda počela sa proizvodnjom FFP3 maski za višekratnu upotrebu
03.04.2020.

U svetlu pandemije COVID-19, Škoda Auto podržava dobrotvorne organizacije, opštine i volontere na brz, nebirokratski i sveobuhvatan način: proizvođač automobila je stavio na raspolaganje preko 200 automobila i 150 BeRider električnih skutera.

Vozila se između ostalog koriste za dostavu lekova i hrane. Više od 20 gradova i organizacija već koristi ovaj vozni park, uključujući grad Brno i dobrotvorne organizacije kao što su ADRA, Crveni krst i druge. Da bi se ova mera mogla što brže sprovesti, kolege iz različitih poslovnih jedinica usko sarađuju. Ovo uključuje članove osoblja Škoda Auto DigiLab, usluge deljenja automobila HoppyGo, Uniqway – platforme za deljenje automobila za studente – i Škoda dilere.

HoppyGo je odgovoran za upravljanje voznim parkom i redovno dezinfikuje sva vozila ozonom. Ovu posebno brzu i efikasnu metodu čišćenja omogućila je Škoda Auto DigiLab. Pored toga, Škoda tim osigurava da se podaci o trenutnim lokacijama odgovarajućih uređaja za čišćenje brzo i u celoj zemlji prosleđuju relevantnim partnerima.

škoda ffp3 maske covid 19 coronavirus

Nošenje posebnih zaštitnih maski je od presudnog značaja za sprečavanje širenja korona virusa, posebno za lekare i medicinsko osoblje. Uz stručnost svojih zaposlenih, ŠKODA takođe dosprinosi i u ovom segmentu. Istraživački tim Češkog instituta za informatiku, robotiku i kibernetiku (CIIRC) na Češkom tehničkom univerzitetu u Pragu dobio je podršku razvojnog centra kompanije ŠKODA AUTO u Češanu – gde se obično izvode radovi na Škoda prototipovima i modelima budućih generacija automobila – za razvoj i sprovođenje 3D procesa štampanja FFP3 respiratora (višekratnih maski).

Ove maske ne samo da se odlikuju najvišim stepenom zaštite, već se zahvaljujući svom zamenljivom filteru mogu i ponovo koristiti. Škoda je takođe finansirala njihov razvoj, a proizvodnja je već pokrenuta maksimalnom brzinom nakon što su respiratori atestirani pre nekoliko dana. Proizvedene maske isporučuju se češkom Ministarstvu zdravlja odmah, a onda se dalje distribuiraju bolnicama i medicinskom osoblju.

škoda ffp3 maske covid 19 coronavirus

Trenutno se u kompaniji Škoda Auto svakodnevno proizvede oko 60 respiratora; projekat podržavaju češki univerziteti i privatne kompanije koje imaju slične štampače, što dovodi do ukupne dnevne proizvodnje od nekoliko stotina maski.

Škoda pruža finansijsku pomoć u borbi protiv korona pandemije. Za ljude i socijalne usluge u regijama svih čeških mesta, Škoda je takođe omogućila direktnu finansijsku pomoć – koja do danas iznosi 10 miliona čeških kruna (oko 400.000 evra). Sve ove mere pomažu odgovornim ljudima i opštinama da starijim osobama obezbede hranu i druge proizvode neophodne za svakodnevni život ili pruže hitno potrebnu medicinsku pomoć.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Zamenili su ih sa hibridima koji imaju benzindkim motor pored električnog. EV još uvek nisu [...]

Mnogi se klade u vodonik kao zamenu za naftu. Možda su u pravu, ali još [...]

Dosta ljudi ne zna da parkira. I pored toga što se u vozila ugrađuje oprema [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 disel [...]

Opel Grandland 2.0 disel, je bolji SUV [...]

Dali mogu dobiti kakav br. telefona sa viberom da bi vam spremio sliku kolko je [...]

Preuzmite Auto magazin za android