Auto magazin

Svetski auto godine, Jeep Avenger, premijerno u Beogradu!

Svetski auto godine, Jeep Avenger, premijerno u Beogradu!
23.03.2023.

Na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, brend Jeep predstavio je svoje prvo potpuno električno vozilo – Jeep Avenger.

Ovaj model je predvodnik globalne strategije elektrifikacije brenda koji je nedavno otkrio sledeću fazu svoje ofanzive potpuno električnih proizvoda kako bi postao globalni lider na polju terenaca sa nultim emisijama.

Jeep Avenger Igor Ševo

Jeep Avenger otkriven je tokom predstavljanja strateškog plana kompanije Stellantis  „Dare Forward 2030“ i debitovao je na Sajmu automobila u Parizu.

„Zvezda naše ponude i posebna sajamska premijera je Jeep Avenger“, izjavio je Igor Ševo, komercijalni direktor FCA Srbija, i dodao:“ Ovaj model je kompaktni električni terenac sa jedinstvenom kombinacijom funkionalnosti, stila i tehnologije kako bi zadovoljio potrebe kupaca. Reč je o emotivnom, zabavnom, kul  automobilu koji se izdvaja“.

Jeep Avenger Igor Ševo

Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača.  Reč je o automobilu iz klase malih kompaktnih terenskih vozila (B SUV) koji po svojim dimenzijama potpuno odgovara potrebama evropskih kupaca. Sa samo četiri metara dužine, pozicionira se u brzorastućem B-segmentu terenaca, drugom najvećem segmentu u Evropi. Dimenzije Jeep Avengera su 408,4cm X 177,6cm, a međuosovinsko rastojanje je 256,2cm.

Jeep Avenger Igor Ševo

Enterijer modela Jeep Avenger je veoma moderan i kao kod svakog Jeep modela funkcionalnost se stavlja na prvo mesto. Pruža moderan i tehnološki napredan enterijer, sa dosta prostora za putnike i stvari.  Izvandredan rezultat je postignut optimizacijom svih prostora i pravljenjem funkcionalnih skladišnih odeljaka. Sa 34l kabinskog prostora za sitnice i 380l (355l BEV) prtljažnog prostora, ovaj mali kompaktni SUV potpuno zadovoljava potrebe svojih korisnika.

Funkcionalnost modela ogleda se i u 10.25” ekranu multimedije i 10.25” klasteru koji vozaču daju potpuni pregled svih komandi tokom vožnje kao i potpuni uvid u sve mogućnosti koje vozilo pruža.

Jeep Avenger Igor Ševo

Pogoni ga motor od 115kw (154hp). Poseduje bateriju od 54kwh i električni pogon obezbeđuje 400 km dometa. Brzim punjačem od 100kw za tri minuta baterija se napuni dovoljno za 30 km dometa, prosečnu dnevnu razdaljinu koja se pređe u gradskoj vožnji. Od 0% do 80% baterija se puni za 34 minuta.

Sa 20 cm klirensa, napadnim uglom od 20° i izlaznim uglom od 32° ovaj model zadržava i terenske karakteristike po kojima je Jeep brend prepoznatljiv sirom sveta. Prored toga, Jeep Avenger poseduje i Selec Terrain opciju sa 6 modela vožnje (Normal, Eko, Sport, Snow, Sand i Mud) kao i Hill descent control (kontrola vožnje nizbrdo) koja je prvi put primenjena na vozilima sa prednjom vučom.

Jeep Avenger Igor Ševo

Novi Jeep Avenger odneo je ubedljivu pobedu i proglašen je za evropski automobil godine 2023 (European Car of the Year 2023), po izboru COTY žirija, nezavisnog žirija od 57 stručnjaka iz 22 države.

Nosilac je prestižne nagrade koju dodeljuje WWCOTY žiri u kategoriji porodični SUV. Nagrade za svetski automobil godine po izboru žena (Women’s World car of the year awards) dodeljuje stručni žiri novinarki iz sveta automobilizma koga danas čini 65 novinarki iz 47 zemalja sveta.

Jeep Avenger Igor Ševo

U Srbiji novi, električni Jeep Avenger je dostupan već od 37500 eura, a cena izloženog modela u najvišem nivou opreme sa sajamskim popustom iznosi 42500 eura. Navedene cene su bez subvencija od 5000 eura koje su namenjene za potpuno električna vozila kao što je Jeep Avenger.

Jeep Avenger Igor Ševo

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad