Auto magazin

Toyota bZ4X dobija brže punjenje, više komfora i nova praktična rešenja

Toyota bZ4X dobija brže punjenje, više komfora i nova praktična rešenja
30.01.2024.

Primenjujući svoj princip stalnog unapređenja kojim se brend odlikuje, Toyota uvodi brojna poboljšanja u svoj potpuno električni model bZ4X SUV srednje veličine, s posebnom pažnjom na dodatnu jednostavnost, praktičnost i udobnost.

Korišćenjem napajanja jednosmernom (DC) strujom za brzo punjenje postignuta su tehnička prilagođavanja sistema grejanja baterija kako bi se smanjilo vreme punjenja baterije u hladnim klimatskim uslovima.

Novi izmenjivač toplote voda-voda, kao i ventil za podešavanje grejanja dodati su grejnom krugu da bi se povećala temperatura baterije.

Toyota očekuje da će ove promene smanjiti vreme brzog punjenja baterija jednosmernom strujom za 10 do 80 odsto, posebno na niskim temperaturama i ispod tačke smrzavanja.

Toyota bZ4x

Ako je napolju hladno, klima uređaj može brzo da zagreje prostor u kabini novim grejačem, koji je standardan deo opreme u High paketu modela bZ4X.

Postavljen ispod stuba upravljača i instrument table, grejač obezbeđuje brzo zagrevanje prostora oko potkolenica i stopala vozača i suvozača, tako da će putnici prednost osetiti odmah nakon uključivanja klima uređaja.

Osim toga, jedno od unapređenja predstavlja i novo rešenje koje pomaže u sprečavanju sudara zadnjim delom vozila, na primer u saobraćaju na auto-putu.

Predviđen za modele s paketima Mid+ i High, ovaj sistem zaštite koristi radare za praćenje mrtvog ugla (Blind Spot Monitor) da otkrije da li postoji rizik od sudara s vozilom koje se približava sa zadnje strane, automatski aktivirajući zadnja trepćuća svetla opasnosti kako bi upozorila drugog vozača.

Toyota bZ4x

Model bZ4X sa High paketom opreme biće dostupan i s novim digitalnim ključem. Kompatibilan sa Apple i Android sistemima, digitalni ključ omogućava korisnicima da otvore i pokrenu vozilo jednostavnim držanjem pametnog telefona kod sebe.

Ključ može da se deli i koristi između do pet osoba u bilo kom trenutku, što olakšava pristup članovima porodice ili kolegama, ili serviserima za održavanje vozila i potrebe spasavanja.

Proširena gama modela Toyota bZ4X biće predstavljena na evropskim tržištima tokom ove godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]