Auto magazin

Audi Q7 dobio unapređeno izdanje

Audi Q7 dobio unapređeno izdanje
30.01.2024.

Aktuelni Audi Q7 na tržištu je od sredine 2015. godine. Prvi veći redizajn je bio 2019. Umesto predstavljanja potpuno nove generacije, proizvođač sa četiri prstena još jednom unapređuje svoj veliki SUV. Šta se promenilo?

Audi Q7

Novi su HD-Matrix-LED-laser farovi. Kada vozilo pređe brzinu od 70 km/h, domet dugih svetala se povećava. Takođe, nove su OLED zadnje svetlosne grupe, koje su prvi put dostupne na Q7 modelu.

Audi Q7

Kao i do sada, dostupan je sa 5 ili 7 sedišta, zadržavajući raspored unutrašnjosti aktuelne generacije. Tu, pre svega, mislimo na centralne displeje; gornji je za infotainment sistem, a donji za funkcije poput klimatizacije, režima vožnje i drugih.

Audi Q7

Što se tiče multimedijalnog sistema, inovacije se odnose na softver (MIB 3), koji je redizajniran u pogledu upravljanja i grafike, može se ažurirati preko interneta i omogućava instalaciju aplikacija poput Spotify ili Amazon Music.

Audi Q7

Pod haubom se nalazi 3,0 litarski V6 dizel motor sa 231 KS i 500 Nm (45 TDI) ili 286 KS i 600 Nm (50 TDI), koji ovaj masivni SUV ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,1 odnosno 6,1 sekundu.

Benzinski motor dolazi u obliku 3.0 litarskog V6 sa 340 KS i 500 Nm obrtnog momenta, ubrzavajući od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi.

Audi Q7

Svi motori su upareni sa 8-stepenim automatskim menjačem, stalnim pogonom na sve točkove i 48-voltnim lako-hibridnim sistemom. U aktuelnom Audi saopštenju nema reči o povratku plag-in hibrida.

Audi Q7

Na vrhu ponude je 4.0 litarski V8 TFSI sa 507 KS i 770 Nm obrtnog momenta, rezervisan za Audi SQ7, koji u najjačoj verziji postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu.

Audi SQ7

Motor može da isključi polovinu cilindara (2, 3, 5 i 8) kada nije potrebna puna snaga. Opciono je dostupno elektronski kontrolisano vazdušno vešanje sa neprekidnim adaptivnim sistemom prigušenja, koje može da prilagodi visinu vozila do 90 milimetara.

Audi SQ7

Pri velikoj brzini na autoputu, Q7 se automatski spušta do 30 milimetara, dok se na neravnom terenu može podići do maksimalnih 60 milimetara. Takođe, tu je i upravljanje zadnjim točkovima.

Audi SQ7

Što se tiče vozačkih asistencija, unapređeni Audi Q7 ima sisteme poluatonomne vožnje drugog nivoa sa adaptivnim tempomatom i aktivnim asistentom za održavanje trake, automatskim kočenjem, kamerama i raznim senzorima.

Tržišno lansiranje redizajniranog Audija Q7 najavljeno je za drugi kvartal 2024.

Audi Q7

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]