Auto magazin

Vremena se menjaju, dokaz je Ford Mustang Mach-E

Vremena se menjaju, dokaz je Ford Mustang Mach-E
18.11.2019.

Koliko se vremena menjaju pokazuje i pravac u kom se razvijaju automobili, pre svega oni koji se smatraju najpoželjnijima. Možda se naš pogled na temu najpoželjnijih razlikuje u odnosu na svet, tek sigurno je da je koncept električnog SUV-a realnost koji, hteli mi to ili ne, moramo da prihvatimo.

Trend je nesumnjivo započela kompanija Tesla, a svi ostali se sada trude da preotmu deo kupaca. Najnoviji direktan konkurent je Ford Mustang Mach-E.

Ford-Mustang-Mach-ePriznajemo, zbunili smo se kada smo ugledali auto, pogotovo ime. Da li je ovo kraj za konvencionalni Mustang? Da li i on postaje SUV, pa još električni?

Na svu sreću, Mustang kao Mustang ostaje u proizvodnji, a Ford jednostavno nije imao bolju ideju za ime novog modela, pa je brend Mustang iskoristio kako ne bi morao da objašnjava novim kupcima o tehničkom i kulturološkom nasleđu.

Ford-Mustang-Mach-eSve u svemu, Ford Mustang Mach-E je pravi krosover sa displejem dijagonale 15,5 inča. Ne sumnjamo da će automobili budućnosti kao jednu od glavnih karakteristika imati upravo podatak o veličini displeja, kao što je bila situacija sa brojem piksela na foto-aparatima i mobilnim telefonima. Naravno da su svi drugi parametri bitniji, ali eto…

Kada smo već kod dimenzija, instrumente predstavlja displej dijagonale 10,2 inča. Bang & Olufsen potpisuje ozvučenje.

Ford-Mustang-Mach-eOno što je svakako bitno je da Ford Mustang Mach-E ima dva prtljažnika kao većina automobila. Prednji ima zapreminu od 136 litara, dok zadnji može da se pohvali sa impozantnih 821 litrom.

Ford Mustang Mach-E će u Americi koštati od 43.895 dolara bez poreza, koji bi mogao da izađe još oko 7.500 dolara. Može da se poruči verzija sa pogonom samo na zadnjim ali i na sva četiri točka.

Ford-Mustang-Mach-eBaterija je kapaciteta 75,7 kWh, dok je snaga elektro-motora 259 konja. Verzija sa zadnjim pogonom će imati 414 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok će 4×4 raspolagati sa 565 Nm.

Podaci o performansama su sledeći: do 96 km/h stiže za oko šest sekundi, a autonomija je oko 370 kilometara. 4×4 do 96 km/h stiže za sekundu brže, ali joj je domet manji za tridesetak kilometara.

Ford-Mustang-Mach-eU ponudi će biti i jača verzija sa 286 KS (zadnji pogon), sa autonomijom od oko 483 kilometara. Pogon na sva četiri točka donosi više snage – 338 konja i 435 kilometara dometa.

Najjača verzija nosi oznaku Ford Mustang Mach-E GT. Koštaće od 60.500 dolara i imaće 465 KSi 830 Nm. Imaće isključivo pogon na sva četiri točka i bateriju kapaciteta 98,8 kWh. Do 96 km/h stizaće za oko tri sekunde.

Ford-Mustang-Mach-e Ford-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-eFord-Mustang-Mach-e

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Treba se navići na ovo :) [...]

Odlična vest je da se što više prodavnica auto-delova i sličnih proizvoda otvara u Srbiji, [...]

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

Preuzmite Auto magazin za android