Auto magazin

VW radi na ID Buzz autonomnim ambulantnim kolima

VW radi na ID Buzz autonomnim ambulantnim kolima
13.10.2021.

Volksvagen je u poslednje vreme zauzet radom na nekoliko novih električnih vozila, a među njima je i serijska verzija modela ID Buzz. Električni minibus će se sledeće godine pretvoriti iz koncepta u model za masovnu proizvodnju i u prodaji će se naći već krajem 2023. Međutim, pažnju je privukao još jedan prototip koji se malo razlikuje od svih prethodnih koncepata Buzz-a.

VW ID Buzz

Tokom ITS svetskog kongresa u Hamburgu, Volkswagen komercijalna vozila predstavila su autonomni prototip ambulante zasnovan na ID Buzz-u. Očigledno, nedostaje mu vozač, a prednja sedišta su okrenuta prema specijalizovanoj medicinskoj opremi. Nažalost, nisu dostupne dodatne informacije, iako je VW objavio video zapis koji daje lepu vizualizaciju kako bi trebalo da izgleda autonomna vožnja ovog vozila.

Uz video je prikazano i nekoliko drugih autonomnih koncepata, uključujući taksi bez vozača, dostavni kombi i neku vrstu mobilne kancelarije na točkovima. Nemački proizvođač automobila naglašava da su ovi koncepti opremljeni enterijerom napravljenim uglavnom od recikliranih materijala, poput industrijskog otpada, ribarskih mreža… Oni se koriste za tepihe i podne prostirke, kao i za stakla i komponente na instrument tabli.

VW ID Buzz

Odeljenje komercijalnih vozila kompanije takođe se ponosi dizajnom sedišta u ovim autonomnim prototipima. Sedišta u samovozećim šatlovima tapacirana su materijalom bez životinjskog porekla, lako se čisti i udoban je. Međutim, VW priznaje da su usluge deljenja vožnje koje trenutno koristi u Hamburgu premale i preskupe da bi „zaista dosegle široke segmente stanovništva za svakodnevnu mobilnost“.

VW ID Buzz

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Neki vozači ih ne vole, misle da nemaju uticaja na bezbednsot. To vuče iz vremena [...]

Imam problem sa komsi,mercedes vito upalila se motor lamps I od tog trenutka izgubio vuču [...]

Pozitivno u celoj ovoj stvari je što elektronika može da se premosti jačim pritiskom na [...]

Postovani, imam citroen c2. 1.4 hdi upalio mi je brakenig system fault I polaii [...]

Sva najbolje u narednoj godini, čestitamo za jubilarni 150 broj. Auto magazin je jedan od [...]

OpelGrandland 2.0 disel, mnogo bolje vozilo [...]

Preuzmite Auto magazin za android