Zamenite gume ako već niste

Vanredno stanje sa kojim se susreće celi svet zbog COVID19 ne bi trebalo da bude izgovor za nesigurnu vožnju! Kao i svake godine u ovom periodu, vreme je za zamenu zimskih u letnje gume, a preporučuje se primenjivanje pravila “Sedam stepeni”.

Kada temperatura na otvorenom dostigne oko 7°C, letnje gume bi trebalo da se “vrate u igru”. S obzirom na to da je u Srbiji danima toplo vreme, oko 20 stepeni celzijusa i pošto se život polako vraća u uobičajenu rutinu, trebalo bi organizovati odlazak kod lokalnog prodavca guma ili vulkanizera i spremiti automobil za proleće i leto.

letnje gume

  1. LETNJA GUMA PRUŽA VEĆU BEZBEDNOST U TOPLIJEM DELU GODINE

Letnje gume su napravljene od specijalnih gumenih jedinjenja koja su tvrđa u poređenju sa zimskim jedinjenjima. Veća tvrdoća profila znači manju deformaciju blokova u profilu gazećeg sloja. U letnjoj sezoni, pri većim temperaturama, to dovodi do mnogo boljih performansi u poređenju sa zimskim gumama, ali i kraći put kočenja. To znači da letnje gume nude bolju bezbednost na visokim temperaturama.

  1. EKOLOGIJA I EKONOMIČNOST

Letnje gume imaju niži otpor kotrljanja od zimskih guma. To poboljšava efikasnost i samim tim smanjuje potrošnju goriva, čineći ove gume ekološkim i ekonomičnijim – za planetu i za novčanik.

  1. SMANJUJU BUKU

Continental podseća da letnje gume proizvode manji nivo buke u odnosu na zimske. Profil gazišta u letnjim gumama je mnogo tvrđi i manja je deformacija materijala. To smanjuje nivo buke i letnje gume čini mnogo boljim izborom kada govorimo o udobnoj vožnji.

  1. OTPORNOST NA VISOKIM TEMPERATURAMA

Letnje gume izrađuju se od smese koja je dizajnirana za širok raspon temperatura i različite uslove na putu. Vožnja zimskih guma na regionalnim putevima na kojima se nalaze kamenčići može rezultirati habanjem i napuklinama gazećeg sloja. Zimske gume su mnogo sklonije mehaničkim rezovima zbog mekoće materijala.

letnje gume

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring