Zaštita dizelaša na niskim temperaturama

Provera tehničke ispravnosti vozila jedna je od glavnih stavki na koju svaki vozač obraća posebnu pažnju, posebno u zimskom periodu, kada su vremenski uslovi dodatno otežani. Bilo da se radi o svakodnevnim rutama poput vožnje do posla i nazad ili pak, onih dužih, kada planiramo put van zemlje, vlasti apeluju na vozače da obrate pažnju na svoje vozilo i tehničkim proverama povećaju bezbednost u saobraćaju. Tako, priprema za hladno vreme podrazumeva obaveznu proveru akumulatora koji se tokom niskih zimskih temperatura brže prazni, zatim nabavku adekvatnog antifriza, poput NISOTEC-a, koji svojim dejstvom obezbeđuje siguran i optimalan rad motora na niskim temperaturama. Dodatno, treba proveriti i ispravnost grejača i filtera goriva, kao i protočnost brizgaljki koje za ulogu imaju raspršivanje goriva u motoru automobila.

Zimski uslovi vožnje posebno brinu vozače automobila sa dizel motorima jer, kako navode stručnjaci, spuštanjem temperature ispod nule može doći do zgušnjavanja i zamućivanja dizel goriva usled kristalizacije parafina. Ovo za posledicu ima blokiranje dotoka goriva, a samim tim i otežan start motora. Međutim, kako kompanija NIS brine o svojim vernim potrošačima tako i kontinuirano radi na unapređivanju svojih proizvoda. Stoga, na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, možete pronaći zimsko G-Drive Diesel gorivo, koje je obogaćeno posebnim kompleksom aditiva i koji sprečavaju kristalizaciju parafina, čime se postiže optimalan rad motora i ujedno produžava njegov životni vek.

Zimski G-Drive Diesel svojim unapređenim performansama omogućava neometano paljenje motora na temperaturama i do -30 stepeni celzijusa. Kompleks aditiva u gorivu otklanja naslage nečistoća unutar motora, što dovodi do povećane protočnosti brizgaljki, a takođe povećava i cetanski broj koji doprinosi efektnijem sagorevanju goriva i stabilnijem i tišem radu motora. Istraživanja pokazuju i da se nakon korišćenja devet rezervoara ovog goriva nove generacije postiže obnavljanje i povećanje snage motora do čak 7,8 odsto.

G-Drive Diesel derivat čeka vas na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom zemlje. Obezbedite sebi gorivo vrhunskog kvaliteta, te budite sigurni da je motor vašeg automobila u „sigurnim rukama“.

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring