Auto magazin

Zaštita dizelaša na niskim temperaturama

Zaštita dizelaša na niskim temperaturama
30.01.2020.

Provera tehničke ispravnosti vozila jedna je od glavnih stavki na koju svaki vozač obraća posebnu pažnju, posebno u zimskom periodu, kada su vremenski uslovi dodatno otežani. Bilo da se radi o svakodnevnim rutama poput vožnje do posla i nazad ili pak, onih dužih, kada planiramo put van zemlje, vlasti apeluju na vozače da obrate pažnju na svoje vozilo i tehničkim proverama povećaju bezbednost u saobraćaju. Tako, priprema za hladno vreme podrazumeva obaveznu proveru akumulatora koji se tokom niskih zimskih temperatura brže prazni, zatim nabavku adekvatnog antifriza, poput NISOTEC-a, koji svojim dejstvom obezbeđuje siguran i optimalan rad motora na niskim temperaturama. Dodatno, treba proveriti i ispravnost grejača i filtera goriva, kao i protočnost brizgaljki koje za ulogu imaju raspršivanje goriva u motoru automobila.

Zimski uslovi vožnje posebno brinu vozače automobila sa dizel motorima jer, kako navode stručnjaci, spuštanjem temperature ispod nule može doći do zgušnjavanja i zamućivanja dizel goriva usled kristalizacije parafina. Ovo za posledicu ima blokiranje dotoka goriva, a samim tim i otežan start motora. Međutim, kako kompanija NIS brine o svojim vernim potrošačima tako i kontinuirano radi na unapređivanju svojih proizvoda. Stoga, na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, možete pronaći zimsko G-Drive Diesel gorivo, koje je obogaćeno posebnim kompleksom aditiva i koji sprečavaju kristalizaciju parafina, čime se postiže optimalan rad motora i ujedno produžava njegov životni vek.

Zimski G-Drive Diesel svojim unapređenim performansama omogućava neometano paljenje motora na temperaturama i do -30 stepeni celzijusa. Kompleks aditiva u gorivu otklanja naslage nečistoća unutar motora, što dovodi do povećane protočnosti brizgaljki, a takođe povećava i cetanski broj koji doprinosi efektnijem sagorevanju goriva i stabilnijem i tišem radu motora. Istraživanja pokazuju i da se nakon korišćenja devet rezervoara ovog goriva nove generacije postiže obnavljanje i povećanje snage motora do čak 7,8 odsto.

G-Drive Diesel derivat čeka vas na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom zemlje. Obezbedite sebi gorivo vrhunskog kvaliteta, te budite sigurni da je motor vašeg automobila u „sigurnim rukama“.

 

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Zamalo da bude i moj ... [...]

Moj sledeci auto [...]

Odlican potez, nije ni cudo sto je vlasnik proglasen za top preduzetnika, u autoindustriji u [...]

Sjajno, taman da kupim bratu, posto se ne skida sa vaseg sajta, pa sam se [...]

Kako vraca u mladost, ova objava, sa sve fotkama. Nisam se vozio u ovom lepotanu, [...]

Da predju na proizvodnju pica, ne bi pogresili :) [...]

Preuzmite Auto magazin za android