Auto magazin

Zvanična premijera u Nemačkoj: Opel Mokka

Zvanična premijera u Nemačkoj: Opel Mokka
22.09.2020.

Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller prvi put je javnosti predstavio novu Opel Mokku u sedištu kompanije u Russelsheimu.

Automobil dizajniran da pobudi emocije i pokaže dalji put  brenda, nova Opel Mokka je prva ponela novo lice brenda, Opel Vizor.

Auto magazin Srbija Opel MokkaIsto važi i za redizajnirani amblem Opel munje i centralno postavljeno ime modela pozadi. Nova Mokka je ujedno i prvi Opel sa potpuno digitalizovanim kokpitom.

Auto magazin Srbija Opel MokkaPored toga, to je prvi Opel dostupan na početku prodaje sa električnim pogonom, kao i visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Nova Opel Mokka sada se može naručiti po atraktivnoj početnoj ceni od 19.990 EUR (sa PDV-om u Nemačkoj).

Auto magazin Srbija Opel MokkaPo prvi put u Opelovoj istoriji, nova Mokka će biti dostupna na početku prodaje sa potpuno električnom varijantom modela. Elektromotor proizvodi 100kW (136ks) sa 260 Njutna metara maksimalnog obrtnog momenta.

Auto magazin Srbija Opel MokkaVozači mogu da biraju između tri načina vožnje – Normal, Eco i Sport. Sa svojom baterijom od 50 kWh, Opel Mokka-e ima čisto baterijski električni domet do 324 kilometara prema WLTP standardima. Bilo da se radi o zidnom punjaču, brzom punjenju ili kablovima za kućnu utičnicu, nova Mokka-e je spremna za sve opcije punjenja: od jednofaznog do trofaznog sa 11 kW. Opel nudi osmogodišnju garanciju ili 160.000 km za bateriju.

Auto magazin Srbija Opel MokkaŽivahni, a ekonomični benzinski i dizel motori nude snagu od 74kW (100ks) do 96kW (130ks).  Pored toga, inženjerski tim u Russelsheimu posebno je naporno radio na smanjenju težine, s jedne strane (ušteda do 120 kg u odnosu na prethodnu generaciju), dok je s druge povećao čvrstoću karoserije.

Auto magazin Srbija Opel MokkaNova Mokka ostaje verna Opelovoj tradiciji definisanja brenda da inovativne tehnologije iz viših segmenata tržišta učini dostupnim širokom krugu kupaca. Tu spadaju napredni sistemi poput adaptivnog tempomata (ACC) i aktivnog pozicioniranja u traci.

Auto magazin Srbija Opel MokkaSistem osvetljenja nudi IntelliLux LED® matrix svetla sa 14 elemenata. Sve varijante modela serijski se isporučuju sa električnom parkirnom kočnicom, kao i prepoznavanjem saobraćajnih znakova. Na raspolaganju su i kamera za zadnji pogled od 180 stepeni, automatska pomoć pri parkiranju.

Auto magazin Srbija Opel MokkaPonuda multimedije uključuje  Radio i Navigacione sisteme sa 7,0-inčnim dodirnim ekranom u boji i vrhunskim Navi Pro sa 10,0-inčnim ekranom u boji visoke rezolucije. Ekran Informativnog centra za vozače prostire se na 12 inča.

Auto magazin Srbija Opel MokkaDostupna su sportska Alcantara i klasična unutrašnjost od pune kože. Vrh ponude je grejano kožno sedište sa funkcijom masaže za vozača. Vozač i putnik na prednjem sedištu mogu svoje pametne telefone smestiti u ležište za odlaganje na centralnoj konzoli, gde se kompatibilni telefoni mogu bežično napuniti.

Auto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel MokkaAuto magazin Srbija Opel Mokka

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Prelep i prema svim testovima kvalitetan premijum model. [...]

U električnim automobilima ovaj sistem radi malo drugačije, samo motori imaju ulogu u upravjanju, koordinišu [...]

PP aparati su zaknska obaveza ali koliko vozila ih ima? Možda 40% a i to [...]

Preuzmite Auto magazin za android