BMW planira urbani krosover kao konkurenta Audiju Q1

Nemački mediji izveštavaju da BMW planira uvođenje urbanog krosovera koji će biti pozicioniran ispod modela "X1". S obzirom da je Audi za sledeću godinu potvrdio uvođenje sličnog modela koji će imati oznaku "Q1" i BMW se odlučio na sličan potez.

Nemački mediji izveštavaju da BMW planira uvođenje urbanog krosovera koji će biti pozicioniran ispod modela “X1”. S obzirom da je Audi za sledeću godinu potvrdio uvođenje sličnog modela koji će imati oznaku “Q1” i BMW se odlučio na sličan potez.

Auto neće biti samo smanjeni “X1”, već bi trebalo da bude potpuno nov model, pa čak i drugačijeg stila. Oblik karoserije bi trebalo da bude kupe a dužina oko četiri metra, dakle, pripadao bi B segmentu. Sa druge strane, morao bi da bude vrlo praktičan, pa je već najavljena i zapremina prtljažnika od oko 330 litara.

S obzirom da bi mogao da bude razvijen na mehaničkoj platformi “minija”, imaće prednji pogon i gamu trocilindričnih i četvorocilindričnih motora. Kasnije bi mogao da dobije i varijantu sa hibridnim pogonom.

Urbani krosover iz BMW-a bi mogao da se pojavi 2017. godine sa početnom cenom koja bi se kretala oko 25.000 evra u Nemačkoj.

Na crtežu je “BMW X4 koncept”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring