Auto magazin

Novi Chevrolet Spark na bazi Opel Adama

Novi Chevrolet Spark na bazi Opel Adama
15.03.2015.
Globalni mali auto

Za potrebe lokalnog, ali i tržišta na drugim kontinentima, Dženeral Motors je iskoristio svoje kapacitete, pa je konstrukciju "opel adama" iskoristio za novu generaciju "ševrolet sparka". Auto će se prodavati u Južnoj Koreji pod imenom "daevu matiz", ali i na tržištima Južne i Severne Amerike kao "ševrolet spark".

Ševrolet se povukao iz Evrope i njihovi automobili više nisu zanimljivi ovdašnjim kupcima, s obzirom da ne mogu da se kupe. Doduše, prodavaće se pravi “ševroleti”, kao što su “kamaro” i “korveta”. Da se običan narod pitao, tako je trebalo oduvek da bude.

Ne kažemo da nije bilo mesta za Daevu automobile, naprotiv. Samo mislimo da nije bilo potrebe za lažnim brendiranjem nečega što očigledno nema veze sa američkom pop-kulturom. Na žalost, globalizacija je učinila svoje, pa se mnogi proizvođači udružuju kako bi ostvarili profit. Samo, Evropa ovaj put nije umešana u odnose GM-a i Korejaca.

auto magazin chevrolet spark teaser

Za potrebe lokalnog, ali i tržišta na drugim kontinentima, Dženeral Motors je iskoristio svoje kapacitete, pa je konstrukciju “opel adama” iskoristio za novu generaciju “ševrolet sparka”. Auto će se prodavati u Južnoj Koreji pod imenom “daevu matiz”, ali i na tržištima Južne i Severne Amerike kao “ševrolet spark”.

Za sada je objavljen samo tizer, s obzirom da se zvanična premijera očekuje 2. aprila na Salonu automobila u Seulu i Njujorku. Po svoj prilici, od evropskog brata “adama” će dobiti i motor – trocilindričnog benzinca zapremine hiljadu kubika sa 75 konjskih snaga.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]