Prve fotografije serijske Kie Optime

Nedavno smo mogli da vidimo koncept "kije optime sportspejs", odnosno karavan verzije koji je prikazan i na Salonu automobila u Ženevi. U međuvremenu, usledilo je još par crteža sedana a sada su pred nama prve zvanične fotografije serijske verzije.

Nedavno smo mogli da vidimo koncept “kije optime sportspejs”, odnosno karavan verzije koji je prikazan i na Salonu automobila u Ženevi. U međuvremenu, usledilo je još par crteža sedana a sada su pred nama prve zvanične fotografije serijske verzije.

Na žalost, obe fotografije pokazuju prednji kraj. U principu, dosta toga je zadržano od prototipa a tu je i čuveni “tigrov nos”, odnosno prednja maska koja se proteže sve do farova.

auto magazin kia optima prva zvanicna fotografija 2

Kia najavljuje više prostora i više komfora u smislu premijum detalja kada je u pitanju kvalitet materijala, ali i taktični osećaj. Auto će imati i mnoge moderne tehnologije iz oblasti aktivne bezbednosti koje odlazeći model nema a koje su u poslednjih godinu dana postale standard u najskupljim verzijama mnogih predstavnika srednje klase.

Na fotografijama je inače model za američko tržište sa specifičnim gabaritnim svetlima. “Optimu” će pokretati nekoliko motora, a u Evropi je izvesno da će to biti 1,6 turbo-benzinac u najjačoj varijanti. Ne sumnjamo da će se ugrađivati i 1,6 GDI atmosferski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, kao i 1,7 i 2,0 dizelaši.

Zvanična premijera “kije optime” je zakazana za 1. april, kada će biti otvoren Salon automobila u Njujorku.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring