ABT tjunirao Audi RS3 Sportback na 430 KS

Mercedes je modelom A45 AMG na kratko zbacio Audi RS3 sa trona najjačeg hečbeka u Nemačkoj. ABT se potrudio da "audi" vrati tamo gde mu je mesto

Nemački tjuner ABT, inače poznat po doradama modela VW koncerna, pripremio je specijalan performansni kit za “audi RS sportbek”.

Auto magazin ABT Audi RS3 06

Naime, supersportski “audi A3” nedavno je izgubio status najbržeg hečbeka u Nemačkoj, s obzirom da ga je po snazi prestigao “mercedes A45 AMG”. “Mercedes” raspolaže sa 381 KS, spram “audijevih” 367 “konja”.

Auto magazin ABT Audi RS3 09

Ipak, za povratak “audija” na tron najjačeg potrudio se ABT, koji je vredno radio na 2,5 litarskom petocilindričnom motoru kako bi izvukao čak 430 “konja”, dok je maksimalni obrtni moment povećan sa serijskih 465 Nm na 530 Nm.

Auto magazin ABT Audi RS3 08

Zahvaljujući ovim doradama, “audi RS3” do “stotke” stiže za svega 4,1 sekunde, što je za 0,2 sekunde brže nego kod standardnog “RS3”. ABT je povećao i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu sa 250 na 285 km/h.

Auto magazin ABT Audi RS3 01

Zanimljivo je da ABT nije u potpunosti zadovoljan dobijenim rezultatima, pa su potvrdili da rade na specijalnom kompletu za pojačavanje snage “nivoa 2”.

Auto magazin ABT Audi RS3 05

Do tada, odabrani će moći da uživaju u ovom zaista izuzetnom automobilu sa kojim, kako naš kolega Ivan Katunac voli da kaže, mogu brzo da kupe mleko. Na točkovima su, inače, naplaci prečnika 19 inča sa Kontinentalovim pneumaticima dimenzija 235/35 R 19.

Auto magazin ABT Audi RS3 04

Ljubitelji svetlosnih atrakcija mogu da poruče i specijalan LED projektor u vratima koji projektuje Audijev logo na zemlju kada se vrata otvore.

Auto magazin ABT Audi RS3 03

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring