ABT tretman: Škoda Octavia RS Wagon dobila 290 KS

Čuveni nemački tjuner ABT, osim Audija i Folksvagena, često tjunira i modele Škode. Pokazali su da sjajne performanse mogu da se dobiju i iz relativno pristupačnih modela.

auto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rs

Tako je Škoda Octavia RS karavan dobila dodatnih 45 konja na fabričkih 245. Praktično, snaga je na nivou Golfa R. Dvolitarski turbo-benzinac je dobio i dodatnih 40 njutn-metara, pa sada ima ukupno 410.

auto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rs

Koliko je povećanje u performansama nije navedeno, ali je dovoljno da kažemo da Škoda za ovaj model propisuje 6,7 sekundi od nula do 100 km/h, tako da verujemo da je novo vreme ispod 6,5 sekundi. Inače, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

auto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rs

Za one koji žele da tjuniraju dizel verziju, ABT takođe nudi rešenje; 2,0 TDI je pojačan sa 184 na 210 KS, odnosno sa 380 na 420 njutn-metara.

auto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rs

Osim radova na motoru, ABT je ozbiljno spustio karoseriju i to za 25 milimetara napred, odnosno 30 pozadi. Bavarski tjuner nudi i svoje felne, prečnika 18, 19 i 20 inča.

auto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rsauto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rsauto-magazin-srbija-abt-skoda-octavia-rs

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring