Auto magazin

ADAC nagradio Bosch inovaciju nagradom „Žuti anđeo 2014“

ADAC nagradio Bosch inovaciju nagradom  „Žuti anđeo 2014“
04.02.2014.
Žuti anđeo 2014. pripao Bošu

ADAC, najveći nemački automobilski savez, dodelio je Bošu nagradu "Žuti anđeo 2014" (Yellow Angel) za novi sistem za kontrolu stabilnosti motocikala (MSC)

ADAC, najveći nemački automobilski savez, dodelio je Bošu nagradu “Žuti anđeo 2014” (Yellow Angel) za novi sistem za kontrolu stabilnosti motocikala (MSC). Dodeljujući prvu nagradu u kategoriji „Inovacije i zaštita životne sredine“, sudije su odale priznanje novoj Boš tehnologiji, koja predstavlja veliki napredak u bezbednosti saobraćaja. Kontrola stabilnosti motocikala objedinjuje čitav niz bezbednosnih funkcija. Sistem pomaže vozaču pri kočenju i ubrzanju u pravolinijskom kretanju i prvi put pri nagibu u krivinama.

 

„Yellow Angel 2014“ za kontrolu stabilnosti motocikala (MSC)

„Yellow Angel 2014“ za kontrolu stabilnosti motocikala (MSC)

 

Na ceremoniji održanoj u Minhenu 16. januara 2014., dr. Folkmar Deneru, predsedniku upravnog odbora Boša, nagradu je uručio prof. dr. Rajnhard Kolke, direktor ADAC tehnološkog centra u Landsbergu. „U granicama koje dozvoljavaju zakoni fizike, MSC značajno utiče na sigurnost u kritičnim krivinama,“ izjavio je Dener, koji je i sam strastveni motociklista. Boš je ove godine četvrti put dobio ovu izuzetno cenjenu nagradu za inovacije, o kojoj odlučuje žiri koji čine priznati stručnjaci iz oblasti automobilske industrije. Prethodnu nagradu Boš je dobio za sistem za deblokadu točkova motocikala (ABS 9. generacije). Novi sistem kontrole stabilnosti motocikala je logičan sled u razvoju sigurnosnih sistema za dvotočkaše.

Dok se u Nemačkoj od 1970. broj fatalnih nesreća putničkih automobila smanjio za više od 80 procenata, broj poginulih motociklista nije tako dramatično smanjen. U 2012. je bilo 679 poginulih. Na jednoj istoj deonici puta postoji 20 puta veća opasnost da dođe do fatalne nesreće na motociklu nego u putničkom automobilu.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad