Aston Martin Bulldog izgleda futuristički i 43 godine kasnije

1

Godišnji Concorso d’Eleganza Villa d’Este je izložba koja predstavlja spoj klasičnih i modernih vozila. Aston Martin Bulldog je auto koji čini da ta granica bude nevidljiva.

Napravljen je pre 43 godine, a ipak ne bi izgledao neprimereno na izložbi aktuelnih koncept automobila. Pošto je u potpunosti restaurirana, jedinstvena mašina sa svojim četvrtastim oblikom karoserije prisustvovala je ovogodišnjem događaju, pokazujući svoju digitalnu instrument tablu i braon kabinu presvučenu kožom.

Nedavno restauriran od strane kompanije Classic Motor Cars sa sedištem u Velikoj Britaniji, Bulldog pripada kolekcionaru automobila Phillipu Sarofimu, koji je bio oduševljen osvajanjem nagrade za jedan od najlepših automobila na skupu.

Brzina od 320 km/h u automobilu napravljenom pre više od 40 godina zvuči apsolutno zastrašujuće, ali Buldog je već dostigao 261 km/h tokom prvog testa velike brzine.

Iako je Bulldog napravljen 1979. godine, njegove specifikacije su i danas neverovatne s obzirom na to da je imao tvin-turbo 5,3-litarski V8 motor sa 600 konjskih snaga.

Nekada su inženjeri iz Gaidona smatrali da može da dostigne 381 km/h, ali je dostigao “samo” 307 km/h sada već davne 1980 godine. To je još uvek bilo dovoljno da se nadmaši Ferrari 512 BB, za koji se tada tvrdilo (iako nikada nije dokazano) da je najbrži serijski automobil u tom trenutku.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring