Aston Martin otvara fabriku u Makedoniji?

Aston Martin trenutno razmatra nekoliko opcija za otvaranje nove fabrike, a Makedonija je jedna od zemalja koje dolaze u obzir

Agencija Rojters je nedavno objavila da je Makedonija vraćena u igru kao potencijalna zemlja za otvaranje nove fabrike Aston Martina.

Makedonija je prethodno poslala ponudu koja je inicijalno bila odbijena, ali je u međuvremenu poslala i drugu, sa kojom se vratila u igru oko nove fabrike.

U ovom trenutku Aston Martin vodi pregovore za 19 mogućih lokacija, među kojima su dve u Velikoj Britaniji, jedna u američkoj državi Alabama i jedna na Bliskom Istoku.

U razgovoru za agenciju Rojters, neimenovani makedonski visoki zvaničnik izjavio je da je njegova vlada dala dobru ponudu. Konačna odluka Aston Martina se očekuje u sledećih nekoliko nedelja.

Strateški cilj kompanije je da do 2020. godine učetvorostruči proizvodnju na oko 15.000 automobila. Nova fabrika, u kojoj će se proizvoditi krosover “DBX” je deo ovog plana.

Jedna od najvećih stranih kompanija koja posluje u Makedoniji je Johnson Matthey, koja je 2009. otvorila fabriku automobilskih katalizatora istočno od Skoplja.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring