Auto magazin

Audi e-tron GT Concept je pola Audi pola Porsche

Audi e-tron GT Concept je pola Audi pola Porsche
03.12.2018.

Konačno stiže pravi odgovor Tesli i to od čuvenog nemačkog brenda. Audi je na sajmu u Los Anđelesu premijerno predstavio e-tron GT Concept.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZa razliku od SUV modela pod nazivom e-tron, GT oznaka precizno određuje oblik karoserije koja je po dimenzijama najpribližnija Audiju A7 Sportback.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptAudi e-tron GT Concept je nastao u direktnoj saradnji Audi Sport odeljenja i Porschea. Auto je konstruisan na mehaničkoj platformi modela Porsche Taycan, uključujući i baterije.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZvanično nije objavljen podatak o autonomiji ali se pretpostavlja da bi trebalo da bude oko 400 kilometara.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZahvaljujući naponu od 800 volti baterija se puni do 80 posto za svega 20 minuta, što bi trebalo da bude dovoljno za oko 320 kilometara vožnje.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptUkupna snaga sistema je 590 konja. Do 100 km/h stiže za 3,5 sekunde, dok mu je do 200 km/h potrebno 12 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 240 km/h.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptAudi e-tron GT bi trebalo da uđe u serijsku proizvodnju do kraja 2020. godine, a prve isporuke kupcima nisu planirane pre početka 2021.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-concept

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Kako mogu da vas kontaktiram [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad