Auto magazin

Audi e-tron GT Concept je pola Audi pola Porsche

Audi e-tron GT Concept je pola Audi pola Porsche
03.12.2018.

Konačno stiže pravi odgovor Tesli i to od čuvenog nemačkog brenda. Audi je na sajmu u Los Anđelesu premijerno predstavio e-tron GT Concept.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZa razliku od SUV modela pod nazivom e-tron, GT oznaka precizno određuje oblik karoserije koja je po dimenzijama najpribližnija Audiju A7 Sportback.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptAudi e-tron GT Concept je nastao u direktnoj saradnji Audi Sport odeljenja i Porschea. Auto je konstruisan na mehaničkoj platformi modela Porsche Taycan, uključujući i baterije.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZvanično nije objavljen podatak o autonomiji ali se pretpostavlja da bi trebalo da bude oko 400 kilometara.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptZahvaljujući naponu od 800 volti baterija se puni do 80 posto za svega 20 minuta, što bi trebalo da bude dovoljno za oko 320 kilometara vožnje.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptUkupna snaga sistema je 590 konja. Do 100 km/h stiže za 3,5 sekunde, dok mu je do 200 km/h potrebno 12 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 240 km/h.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptAudi e-tron GT bi trebalo da uđe u serijsku proizvodnju do kraja 2020. godine, a prve isporuke kupcima nisu planirane pre početka 2021.

auto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-conceptauto-magazin-srbija-audi-e-tron-gt-concept

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android