Auto magazin

Audi Prologue uvertira za novi A8

Audi Prologue uvertira za novi A8
25.11.2014.
Kupe-raketa

Audi je na Salonu automobila u Los Anđelesu prikazao koncept pod nazivom "prolog". To je veliki kupe koji bi trebalo da posluži kao osnova za dizajniranje budućih "audija", a prvenstveno "A8"

Audi je na Salonu automobila u Los Anđelesu prikazao koncept pod nazivom “prolog”. To je veliki kupe koji bi trebalo da posluži kao osnova za dizajniranje budućih “audija”, a prvenstveno “A8” i “A7”.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 1

Koncept “prolog” može da se pohvali laserskim farovima na kojima Audi u poslednje vreme intenzivno radi, kao i velikim točkovima prečnika 22 inča. Zanimljivo je da je zadnje staklo konkavno, odnosno udubljeno i podvlači se pod poklopac prtljažnika, slično kao na “sitroenu C6”.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 2

Enterijer podrazumeva isključivo vrhunske materijale i ergonomiju, kao što smo navikli kod Audijevih modela. Naravno, komandna tabla koncepta gotovo da neće imati velikih sličnosti sa serijskim modelom ali će neke od ideja u pogledu oblika svakako biti preuzete.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 9

Zanimljivo je da “audi prolog” ima “batler” funkciju koja omogućava da auto prepozna vozača preko signala koji odašilje njegov mobilni telefon tako da pre nego što vozač uđe u auto automatski podesi sedište, retrovizore, “klimu”, ozvučenje i navigacioni uređaj.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 8

Čak su i zadnji nasloni za glavu konstruisani tako da se automatski podižu kada neko seda na zadnje sedište i spuštaju kada ustane kako ne bi narušavali preglednost unazad ukoliko niko ne sedi pozadi.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 4

Koncept “prolog” pokreće V8 bi-turbo benzinac zapremine 4,0 litra sa 605 “konja” i isporučuje maksimalni obrtni moment od 750 njutn-metara. Menjač je osmostepeni “tiptronik” automatik a do “stotke” ubrzava za neverovatnih 3,7 sekundi.

Inače, novi “audi A8” bi mogao da bude predstavljen krajem 2016. godine a početak proizvodnje bi u tom slučaju trebalo da bude u proleće 2017. Očekuje se i W12 motor uz standardne V8, V6 i četvorocilindrične benzince i dizelaše.

Auto magazin Audi A8 Prologue Concept 5

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]