Auto magazin

Nestvarno: Audi RS3 by Oettinger sa 750 KS

Nestvarno: Audi RS3 by Oettinger sa 750 KS
21.04.2016.

Firma Etinger (Oettinger) je svakako jedan od najpoznatijih nemačkih tjunera, čiji je rad na ceni već decenijama unazad. Ne tako davno, pisali smo o njihovoj verziji “golfa R”, a sada stiže na red auto koji je po svoj prilici najinteresantniji kao tema brojnim tjunerskim kućama.

auto magazin srbija audi rs3 oettinger

Na spisak radionica koji se bave “audijem RS3” dodajemo i Etinger. Oni su “RS3”, koji inače standardno pokreće 2,5 litarski “petak” sa fabričkih 367 “konja”, pojačali tako da njegove performanse budu na nivou “audija R8”.

auto magazin srbija audi rs3 oettinger

Auto koji vidite na fotografijama ima kit “nivoa 2”, koji snagu podiže na neverovatnih 520 “konja”, a obrtni moment sa fabričkih 465 Nm na 680 njutn-metara.

Sve to je dovelo do poboljšanja ubrzanja. Do “stotke” fabrički auto ubrzava za 4,3 sekunde, dok “nivo 2” omogućava poboljšanje tačno za sekundu!

auto magazin srbija audi rs3 oettinger

Poređenja radi, druga generacija “audija R8” sa V10 motorom do 100 km/h stiže za 3,5 sekuni, dok “plus” verzija taj zadatak obavlja za 3,2 sekunde.

Etinger navodi da je skinuta i blokada maksimalne brzine, tako da “RS3” može da postigne 310 km/h, što je skoro na nivou “R8”.

auto magazin srbija audi rs3 oettinger

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zanimljivo je da ovoliko povećanje snage, odnosno kit “nivoa 2” nije previše skup u poređenju sa cenom automobila. Za njega treba izdvojiti između 8.295 i 10.390 evra. Ako vam sve to nije dovoljno, tu je i kit “nivoa 3”, koji pojačava snagu na zaista neverovatnih 650 “konja” i 750Nm![/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/5_E6F09M1Sk”][/vc_column][/vc_row]

Ako ste mislili da je tu kraj, varate se! Etinger u ponudi ima i “nivo 4”, koji vaš “RS3” može da pretvori u zver poput “lamborginija aventador superveloče”. Ovaj kit diže snagu na potpuno nestvarnih 750 konjskih snaga, dok maksimalni obrtni moment skače na 900 njutn-metara!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bez ikakve sumnje, ovo je ubedljivo najveće i najbolje pojačanje jednog “audija RS3” ikada![/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ZDGPPw_mB_Y”][/vc_column][/vc_row]

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dobro, ali mnogo malo [...]

Isti problem i ja kod citroen xsara pikasso 1.8 menjao sam kompresor sve pokušavao i [...]

Ovo nije prva objava, gde se pominju lego kockice i to u najboljem svetlu :). [...]

Sigurno je lepša od konkurenata. [...]

Izvanredno izgledaju. Stilski, ali nenapadno. Za pozeleti! [...]

Svaka cast, cega su se setili! Sjajna ideja i koncept! [...]

Preuzmite Auto magazin za android