Audi S8 by ABT ima ubrzanja kao super-automobili

Aktuelna generacija Audija S8 je, naravno, najbrža do sada. Iz mesta do 100 km/h mu je potrebno 3,8 sekundi. To znači da je brži i od Porschea 911 Carrera, kome do stotke treba 4,2 sekunde.

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-SportslinePa ipak, čuvena tjunerska kuća ABT, odlučila je da poradi na dodatnom pobošljanju performansi. V8 motor sa dve turbine zapremine 4,0 litre standardno ima 571 konjsku snagu i 800 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-SportslinePosle tjuning tretmana, osmak isporučuje okruglo 700 konja i 880 Nm. Kao rezultat dobijeno je poboljšanje od 0,4 sekunde. Možda na prvi pogled deluje malo, ali kada se u obzir uzme da su ubrzanja već uveliko munjevita, povećanje i nije tako loše.

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-SportslineNaravno, postavlja se pitanje da li bi većina vozača uopšte primetila ovo pojačanje snage na limuzini koja je ionako brutalno snažna i brza. Inače, maksimalna brzina je 270 km/h.

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-SportslineToćkovi možda nisu među najlepšima ali su svakako atraktivni sa prečnikom od 20 i 21 inč. Na fotografijama su felne većeg prečnika.

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-Sportsline

Auto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-SportslineAuto-magazin-Srbija-Audi-S8-by-ABT-Sportsline

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring