Kia UVO Connect unaprediće povezivost i upravljanje

Kia Motors širi spisak svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive evropskim vozačima. Nova pomagala “2. faze” će u dolazećim mesecima biti raspoložive kod svih novih i postojećih modela u Evropi što će unaprediti povezivost i upravljanje, a posledično da smanji stres na putovanjima.

Širok izbor novih i unapređenih usluga UVO Connect

Druga faza usluga UVO Connect kupcima nudi nekoliko novih prednosti, na primer preciznije vreme putovanja, navigacionu asistenciju ‘zadnji kilometar’ kao i različita pomagala koja unapređuju povezivost i upotrebljivost. Do njih će vozači pristupati pomoću unapređene aplikacije UVO za pametne telefone ili putem infotainment sistema u vozilu.

U Evropi će prvi modeli sa uslugama UVO 2. faze biti predstavljeni tokom ove godine – u skladu sa lansiranjem unapređenih varijanti modela, uz 4. generaciju potpuno novog Sorenta.

Preciznije predviđanje saobraćaja

Jedna od najupotrebljivijih funkcija 2. faze UVO Connecta je online navigacija. Ova usluga u oblaku u realnom vremenu pomoću istorijskih podataka o saobraćaju preciznije predviđa stanje u saobraćaju, što korisnicima nudi tačniju percepciju o vremenu putovanja i predviđenog dolaska.

Tako se ova novost kod procene vremena putovanja razlikuje od uobičajenih sistema navigacije, čije planiranje se temelji isključivo na podacima uređaja u vozilu i saobraćajnih informacija u realnom vremenu.

Kia UVO ConnectObogaćena navigacija

Kijina nova navigacija ‘zadnjeg kilometra’ će pomagati korisnicima da nastave do krajnje destinacije, nakon što parkiraju vozilo i nastave peške. To Kijinim strankama nudi idealno navigaciono rešenje u gradovima, gde su parkirališta često udaljena od trgovina, kafića i restorana.

Kada vozač ugasi motor nova funkcija ga pomoću push-up obaveštenja u njegovoj aplikaciji UVO obaveštava ako je njegova destinacija udaljena od 200 metara do 2 kilometra. Aplikacija korisnicima omogućava neprekidan pristup navigaciji Google Maps kako bi peške dovršili putovanje. Moguće je i da korisnici upotrebljavaju navigacionu funkciju obogaćene stvarnosti, ‘AR Guidance’, koja otvara kameru pametnog telefona i treperi sa AR turn-by-turn strelicama za usmeravanje.

Prenos korisničkih profila među automobilima

Stranke u aplikaciji UVO mogu upotrebljavati novu funkciju ‘prenos korisničkog profila’. To im omogućava provere i promene postavki vozila direktno na pametnom telefonu, npr. navigacija, radio i Bluetooth. Prilikom paljenja motora stranke automatski dočekaju njihove postavke čime štede svoje vreme kako bi više uživali na svakom putovanju.

Novost vlasnicima vozila Kia omogućava i »back-up« UVO postavki u vozilu pomoću usluge u oblaku i prenos postavki sa jednog vozila na drugo. Ovaj sistem pomaže onim vozačima koji redovno menjanju različita vozila Kia, opremljena uslugama UVO Connect – npr. vozačima koji koriste službena ili unajmljena vozila, ili porodicama sa više od jednog korisnika usluga UVO Connect.

Kia UVO ConnectRazličita pomagala za unapređenje povezivosti i upotrebljivosti

Nova funkcija 2. faze Kijinog sistema UVO Connect je i ‘Valet Parking Mode’, koji korisnicima omogućava praćenje vozila na daljinu kada vozilo koristi neko drugi, kao i zaključavanje sistema zbog zaštite ličnih podataka, kao što su npr. navigacione lokacije. Aplikacija UVO nudi pregled lokacije vozila, trajanje vožnje, pređene razdaljine i najveće brzine tokom vožnje, što pruža bezbrižnost kada je vozilo u tuđim rukama.

Različite usluge sa područja pružanja podataka nudiće najbolji pružaoci

2. faza sistema UVO Connect nudiće i širok izbor usluga Kia Live Services, čije podatke će pružati najbolji pružaoci tih usluga koji će strankama pružati preciznije podatke. Umesto ograničavanja na jednog pružaoca podataka Kia Live Services će prikupljati podatke različitih specijalista sa različitih područja, kao što su saobraćajne informacije, raspoloživa parking mesta i cene istih, lokacije benzinskih pumpi i cene goriva i punjačka mesta za električna vozila, vremenske prognoze, a tu su i online zanimljiva mesta i informacije o radarima.

Kia UVO Connect

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring