Auto magazin

Fiat 500 la Prima je ograničena serija sa specijalnom opremom

Fiat 500 la Prima je ograničena serija sa specijalnom opremom
12.06.2020.

Prateći uspeh rezervacija za novi 500 „la Prima“ kabriolet – numerisanu ediciju – predstavljenu ovog marta u Milanu, koja više nije dostupna, porodica novog modela 500 se širi, predstavljanjem drugog „Launch Edition“ izdanja: Novog 500 „la Prima“ hečbeka. Novi 500 „la Prima“ hečbek – u paketu sa easyWallbox uređajem – košta 34.900 evra.

Novi 500 „la Prima“ hečbek karakteriše stakleni panoramski krov sa zaštitom od sunca. Tri ekskluzivne boje inspirisane osnovnim elementima prirode dostupne su kupcima novog modela 500 „la Prima“ hečbek: okean zelena (sedefasta), koja podseća na more; mineralno siva (metalik), koja označava Zemlju; i nebesko plava (troslojna), koja označava nebo. Standardna oprema uključuje potpuno LED farove, dijamantski sečene felne od 17 inča, hromirane umetke na bočnim panelima, i kontrolnu tablu i sedišta od eko-kože.

Auto magazin Srbija Fiat 500 la PrimaDomet i brzina punjenja su dva ključna pitanja za kupce. Litijum-jonske baterije kapaciteta 42 kWh daju novom modelu 500 autonomiju do 320 km u WLTP ciklusu.

Da bi se optimizovalo vreme punjenja, novi model 500 omogućava brzo punjenje direktnom strujom do 85 kW, kako bi se baterija vrlo brzo napunila. Na primer, potrebno je samo 5 minuta da prikupite dovoljno energetske rezerve za prelazak 50 kilometara, više nego što je potrebno za prosečnu dnevnu upotrebu. A brzo punjenje takođe može da napuni bateriju do 80% za samo 35 minuta. Pametna utičnica „Combo 2“ koja se nalazi na zadnjoj desnoj strani automobila omogućava punjenje i preko direktne i preko naizmenične struje. Nazivamo je „pametnom“ utičnicom zbog svog rasporeda punjenja koji može da se programira po želji i pružanja povratnih informacija o stanju napunjenosti automobila. Dostupna su i rešenja za kućno punjenje. I hečbek i kabriolet verzije modela New 500 „la Prima“ uključuju rešenje „easyWallbox“, sistem za punjenje koji se može povezati sa mrežom kod kuće. ENGIE Eps je razvio ovaj uređaj za FCA, koji će Mopar plasirati na glavnim evropskim tržištima kako bi se poklopio sa lansiranjem modela. To je jednostavno, dostupno rešenje – bez potrebnog stručnog osoblja za instalaciju – kojim se može upravljati putem Bluetootha, i koje vam omogućava da ovaj model punite odmah kod kuće, sa snagom do 2,3 kW. Ovaj punjač takođe uzima u obzir i druge kućne aparate koji se koriste dok punite svoj automobil. Još bolje, „easyWallbox“ je spreman za nadogradnju snage na 7,4 kW. Model se takođe isporučuje sa „Mode 3“ kablom snage do 11 kW za punjenje i kod kuće i iz javne mreže.

Auto magazin Srbija Fiat 500 la PrimaNovi model 500 ima tri režima vožnje: Normal, Range i Sherpa, koji se mogu odabrati tako da odgovaraju vašem stilu vožnje. Konkretno, režim Sherpa optimizuje dostupne resurse kako bi se osiguralo da stižete do svog odredišta. Sherpa režim vožnje radi na nekoliko komponenti kako bi se potrošnja struje svela na minimum, i kako biste sigurno stigli do odredišta određenog na navigacionom sistemu ili do najbliže stanice za punjenje. Baš kao pripadnici Šerpa naroda sa Himalaja koji su zaduženi za ekspedicije i vođstvo do odredišta, ovaj način vožnje podešava različite parametre: maksimalnu brzinu, ograničenu na 80 km/h; odziv gasa za smanjenje potrošnje energije; i deaktivacija klima uređaja i grejanja sedišta (oba vozač može ponovo aktivirati u bilo kom momentu).

Auto magazin Srbija Fiat 500 la PrimaRežim Normal je najpribližniji vožnji u vozilu sa tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, dok režim Range aktivira funkciju „pogona jednom pedalom“. Odabirom ovog načina vožnje, novi model 500 možete voziti samo papučicom gasa. Ovaj režim maksimizira regenerativno kočenje, a samim tim i domet. U svakom slučaju, morate pritisnuti papučicu kočnice da biste automobil potpuno zaustavili…

Motor ima snagu od 87 kW (118 KS), automatski ograničenu maksimalnu brzinu od 150 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za 9 sekundi, sa ubrzanjem od 0-50 km/h za 3,1 sekundu.

Fiat 500 „la Prima“ isporučuje se sa standardnom opremom koja uključuje automatsko kočenje u hitnim slučajevima, zadnju kameru visoke rezolucije, automatske Twilight i Dazzle senzorime, hitne pozive (ecall) i elektronsku parking kočnicu. Štaviše, Novi 500 uključuje najnovije napredne sisteme za pomoć vozaču (ADAS), što ga čini prvim gradskim automobilom (A segmenta) opremljenim nivoom 2 autonomne vožnje. Tehnologija za nadzor sa prednjom kamerom prati sva područja oko automobila, uzduž i bočno. Pametni prilagodljivi tempomat (iACC) koči ili ubrzava reagujući na bilo koju prepreku na koju naiđe. Sistem za držanje saobraćajne trake drži vozilo na sredini trake, pod uslovom da se linije jasno vide.

Auto magazin Srbija Fiat 500 la PrimaAutomatsko ograničenje brzine čita uočljiva ograničenja brzine i preporučuje njihovu primenu, dok sistem za uočavanje vozila u mrtvom uglu koristi ultrazvučne senzore za nadgledanje mrtvog ugla i savetuje vas ako bilo koja druga vozila prilaze uz pomoć trouglastih lampica upozorenja na bočnim retrovizorima. Tu je i pomoć za održanje pažnje, koja prikazuje upozorenja na ekranu, preporučujući da se zaustavite i napravite pauzu kada ste umorni. Na kraju, senzori od 360 stepeni pružaju pogled iz drona kako bi se izbegle prepreke prilikom parkiranja ili obavljanja složenih manevara.

Fiat 500 „la Prima“ hečbek dolazi sa novim UConnect  5 sistemom za informisanje i zabavu kao standardnim delom opreme: TFT ekran od 7 inča, DAB Radio, navigacija sa ekranom na dodir dijagonale 10,25 inča, bežični CarPlay/Android Auto, i nudi povezane usluge preko „UConnect Box“ uređaja i paket usluga „UConnect Services“. Treća generacija modela 500 je prvi model FCA grupe opremljen petom generacijom UConnect 5 sistema za zabavu i informisanje, koji predstavlja povezanu platformu dizajniranu za budućnost, dostupnu sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča. Razvijen sa idejom da kupcima omogući jednostavno i praktično korisničko iskustvo, FCA koristi lak, intuitivan i prilagodljiv Android Auto operativni sistem. Na primer, pomoću vidžeta možete da konfigurišete prikaz funkcija i aplikacija. Apple CarPlay je već dostupan u bežičnom režimu. Sistem je takođe spreman da ponudi istu funkciju za Android Auto. Ukratko, novi model 500 nudi integraciju sa vašim pametnim telefonom, ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, horizontalnim faktorom oblika koji se savršeno uklapa u komandnu tablu automobila, u skladu sa linijama i dizajniran u skladu sa kriterijumima za otklanjanje ometanja vozača.

Auto magazin Srbija Fiat 500 la PrimaKada se poveže sa sistemom „UConnect Box“, UConnect 5 omogućava funkciju hitnog poziva u slučaju potrebe („ecall“) u odobrenim novim modelima, i nudi kupcima mnoštvo inovativnih usluga povezanosti:

  • My Assistant: sistem pomoći koji povezuje kupca sa operaterom kako bi zatražio geolociranu pomoć na putu u slučaju kvara i da dobije podršku za rešavanje bilo kakvih tehničkih problema vezanih za automobil. Kupci će dobijati mesečni izveštaj e-poštom kao deo paketa My Assistant, u kojem mogu da provere trenutnu upotrebu i stanje automobila.
  • My Remote: putem mobilne aplikacije na svojim pametnim telefonima kupci mogu zakazati punjenje vozila u najpovoljnijim terminima, pronaći tačnu lokaciju automobila, zaključati i otključati vrata, uključiti i isključiti svetla, programirati klima uređaj i podesiti upozorenja tokom vožnje na osnovu brzine i položaja vozila.
  • My Car: da proverite stanje i status vašeg automobila sa pametnog telefona i proverite nivo punjenja baterije, pritisak u gumama, kilometražu i raspored servisiranja.
  • My Navigation: putem mobilne aplikacije na vašem pametnom telefonu možete da pošaljete svoje odredište navigacionom sistemu automobila, pronađete rutu i proverite uslove u saobraćaju, vremenske prilike i brzinu. Takođe možete videti mesta za punjenje koje se nalaze u blizini automobila, sa vizuelnim lokacijama na mapi mesta do kojih možete doći na osnovu vašeg trenutnog nivoa napunjenosti baterije. Mape će uvek biti ažurirane i to u toku vožnje.
  • My eCharge: za upravljanje svim sesijama punjenja, bilo na javnim punionicama – koje se takođe mogu rezervisati i platiti, ili preko vašeg „Wallbox“ uređaja kod kuće.
  • My Wi-Fi: pravo čvorište koje istovremeno povezuje do osam elektronskih uređaja u 4G mrežu, baš kao kod kuće. Sa My Wi-Fi funkcijom, možete komunicirati sa svojim automobilom koristeći tehnologiju glasovne pomoći kompanije Amazon Alexa, lidera u industriji.
  • My Alert: kupci se odmah obaveštavaju u slučaju krađe njihovog automobila. Čim krađa bude potvrđena od strane policije, poseban pozivni centar pružiće podršku za preuzimanje automobila.Auto magazin Srbija Fiat 500 la Prima

Novi model 500 je stoga umrežen od početka: on razgovara sa vama i unutar automobila i van njega, tako da možete unapred da postavite rutu i ​​da automobil bude klimatizovan čim uđete. Jednom kada otvorite vrata automobila, vaš pametni telefon će se povezati za manje od 5 sekundi i čak će se puniti bežično.

UConnect 5 sistem sa ekranom od 10,25 inča i integrisanim navigatorom takođe se može pohvaliti sistemom interfejsa Natural Language sa naprednim prepoznavanjem glasa, tako da možete razgovarati sa autom kako biste kontrolisali njegova podešavanja, programirali klima uređaj i odabrali vašu omiljenu muziku.

Auto magazin Srbija Fiat 500 la Prima

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Bolji je Opel Grandland 2.2 disel 177 ps [...]

Preuzmite Auto magazin za android