Auto magazin

Automobili će komunicirati međusobno

Automobili će komunicirati međusobno
29.06.2015.

Do sada je postojalo više pokušaja uvođenja centralnih sistema koji bi upozoravali vozače na opasnost. Međutim, ti sistemi nisu dovoljno fleksibilni, a njihova infrastruktura je skupa.

auto magazin srbija magazinauto.com V2V komunikacija među automobilima

Očigledno je bilo da je potrebno razviti sistem u kojem će automobili međusobno razmenjivati informacije bez kontrole “velikog brata”.

“V2V”, odnosno “Vehicle to Vehicle” sistem je u eksperimentalnoj fazi već nekoliko godina, a u njegovom razvoju učestvuju praktično sve veće automobilske firme na svetu, kao što su BMW, Dajmler-Krajsler, Ford, Dženeral Motors, Honda, Nisan, Suburu, Tojota i Folksvagen.

Na ovako obimnom i važnom projektu neophodan je saradnja ovakvih imena da bi sistem postao univerzalan i u potpunosti upotrebljiv.

auto magazin srbija magazinauto.com V2V komunikacija među automobilima

Ideja iza “V2V-a” je jednostravna. Stručanjci su se odlučili za celularnu, odnosno ćelijsku strukturu sistema. Svaki auto u koji je ugrađen “V2V” uređaj služi kao senzor za detekciju opasnosti i emiter upozorenja ostalim učesnicima u saobraćaju.

Na primer, ako ABS, ili ESP sistem u jednom automobilu mora da reaguje kako bi sprečio isklizavanje, računar konstatuje da je stanje kolovoza loše, pomoću GPS-a registruje tačnu poziciju i emituje informaciju o opasnosti automobilima u krugu od dva kilometra.

Naravno, da ne bi dolazilo do zabune, poruku o opasnosti ne primaju svi vozači u radijusu od dva kilometra, već samo oni koji se kreću prema zoni opasnosti. Na sličan način detektuju se i magla, kiša, zastoj na putu, kao i neposredne opasnosti, poput naglog kočenja automobila ispred, postojanje vozila u mrtvoj tački, ili približavanje vozila sa pravom prvenstva u raskrsnici.

auto magazin srbija magazinauto.com V2V komunikacija među automobilima

Tako vozač stiče bolju sliku o stanju u saobraćaju i bitno se povećava aktivna bezbednost vožnje. Informacije se prenose putem displeja na komandnoj tabli, ili pomoću vibracija sedišta, svetlosnih i zvučnih signala, u slučaju neposredne opasnosti od sudara.

Da bi ovakav sistem zaživeo, neophodno je da njegova ugradnja minimalno podiže cenu novog vozila. Takođe je vrlo bitno da vlasnici vozila nemaju dodatne troškove i mesečna plaćanja vezana za rad sistema, pošto bi to sigurno uticalo na brzinu njegovog širenja i procenat zastupljenosti.

auto magazin srbija magazinauto.com V2V komunikacija među automobilima

Zbog toga su naučnici odlučili da upotrebe sisteme koji već postoje i imaju široku primenu. Zato se koriste senzori ABS-a i ESP-a, standardni računari i bežična komunikacija, koja je prisutna na svim prenosnim računarima.

Trenutno je “V2V” sistem u eksperimentalnoj fazi, a stručnjaci kažu da će biti potrebno da bar polovina automobila na drumu poseduje “V2V” kako bi on bio od koristi. Ipak, sudeći po brzini razvoja, ovakav sistem će biti korišćen u skorijoj budućnosti.
I. Katunac

auto magazin srbija magazinauto.com V2V komunikacija među automobilima

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android