BMW 2-Series Gran Tourer

BMW je zvanično predstavio produženu varijantu "serije 2 aktiv turer" koja je dobila i novi naziv - "serija 2 gran turer".

BMW je zvanično predstavio produženu varijantu “serije 2 aktiv turer” koja je dobila i novi naziv – “serija 2 gran turer”.

Proizvođač navodi da je ovo prvi kompaktni premijum automobil sa sedam sedišta, a u odnosu na standardnu verziju razlikuje se još po dužim zadnjim vratima i povišenom krovu.

auto magazin bmw 2 series gran tourer 2

Ovakva vrsta vozila je veoma popularna na Zapadu pre svega zbog toga što ima mnogo višečlanih porodica i ovo je jedini način da se svi zajedno prevezu.

Ukoliko neko jednostavno želi auto sa vrlo velikim prtljažnikom, “dvojka gran turer” je prava stvar s obzirom da ima zapreminu tovarnog prostora od čak 1905 litara u slučaju da su zadnja sedišta oborena.

auto magazin bmw 2 series gran tourer 3

Za pogon je zaduženo pet motora. “BMW 218i” pokreće trocilindrični turbo-benzinac zapremine 1,5 litara sa 136 KS kome je do “stotke” potrebno 9,5 sekundi. Jači “220i” pokreće četvorocilindrični turbo-benzinac sa 192 KS, sa vrlo atraktivnim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,6 sekundi.

auto magazin bmw 2 series gran tourer 4

Dizelaši se nalaze u modelima “216d”, “218d” i “220d” snage 116, 150 i 190 “konja”. Najjači ima osmostepeni automatski menjač i “iks-drajv” pogon na sva četiri točka.

auto magazin bmw 2 series gran tourer 5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring