Honda Civic Type R – otkrivanje deo po deo

Pred nama je serijska verzija "honde sivik tajp R". Nadamo se da se neće mnogo razlikovati od atraktivnog koncepta koji je prikazan još u septembru. Premijera se očekuje za manje od mesec dana u Ženevi.

Moramo da priznamo da smo prilično zbunjeni kada je u pitanju nova “honda sivik tajp R”. Naime, Honda je još pre nekoliko meseci objavljivala tizere, odnosno promotivne video materijale u kojima se vidi kompletan automobil. Bio je to koncept za koji smo već tada pomislili da je serijski model spreman za proizvodnju.

auto magazin honda civic type r teaser 3

Doduše, bio je to koncept, mada sumnjamo da će se mnogo razlikovati od serijskog modela. Sve u svemu, Honda sada otkriva auto deo po deo, po ugledu na druge modele koji bi trebalo premijerno da budu predstavljeni na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

auto magazin honda civic type r teaser 1

Iako se na ovim fotografijama ne vidi, najupečatljiviji je zadnji kraj sa posebno kreiranim velikim spojlerom. U stvari, bar se nadamo da će biti isti kao na prototipu.

Tada se znalo da će imati 280 “konja” iz dvolitarskog turbo-benzinca. Sada su otkriveni još neki detalji a to je da će maksimalna brzina biti 270 km/h, kao i da će imati Brembo kočnice sa perforisanim diskovima prečnika 350 milimetara.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring