BMW koncept “101”

BMW konstanto želi da osvaja nova tržišta. Prvo su "napali" klasu supersportskih motora a sada predstavljaju svoju viziju kastm putnog motora, najpopularnijeg na američkom tržištu

BMW ne krije svoje ambicije. Planiraju da osvoje novo tržište – američko, gde dominiraju moćne drumske krstarice.

Sve je podređeno amerikanizaciji, pa je novi koncept ime dobio po zapremini motora. Naime kada 1649 ccm pretvorite u kubne inče dobijete broj 101 – iz čega sledi “kocept 101”. U dizajniranju ovog motora učestvovao je tim iz Kalifornije, a po ugledu na američke radionice za kastmizaciju motora mnogo detalja je ručne izrade.

Auto-magazin-BMW-concept-101-(3)

Sa boka je se jasno vidi spušten zadnji i izdignut prednji kraj, što je jeda od osnovnih karakteristika “bajkova”. Velika pažnja usmerena je na višeslojnu boju i proces lakiranja po ugledu na Harli Dejvidson.

“Kocept 101” pokreće šetocilindrični motor od 1649 ccm, koji poznajemo iz “K 1600” serije, ali da li je i snaga ostala na 160 KS, nije objavljeno. Očekivano “koncept 101” je opremljen raznovrsnim električnim sistemima stabilnosti i infotejment sistemom, opet po ugledu na Harli turing motore, ali i na postojeće BMW motocikle.

Koliko će Nemci biti uspešni u agresiji na američko moto tržište, znaćemo ako ili bolje rečeno kad “koncept 101” uđe u serijsku proizvodnju.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring