BMW M4 Competition dobio kabriolet verziju

1

Bilo je samo pitanje vremena kada će BMW predstaviti kabriolet verziju najbržeg modela srednje klase.

BMW M4 Competition Convertible ne samo što je dobio meki krov na sklapanje, već je reč o verziji sa xDrive pogonom na sva četiri točka, koji se tek nedavno pojavio za M3 i M4 Coupe.

BMW M4 Competition Convertible

U slučaju limuzine i kupea, pogon na sva četiri točka znači bolja ubrzanja do stotke, i to za tri desetinke u odnosu na verzije sa isključivo zadnjim pogonom. Tačnije, do “stotke” ubrzavaju za 3,6 umesto 3,9 sekundi.

Kod kabrioleta je malo drugačija situacija, s obzirom na veću masu. Njemu je za ovaj zadatak potrebno 3,7 sekundi. Inače, vozaču je na raspolaganju mogućnost odabira isporuke snage.

BMW M4 Competition Convertible

Može da podesi da se snaga isporučuje u 4WD režimu, 4WD sport, ali i da se prenosi isključivo na zadnje točkove. Naravno, po želji mogu da budu isključeni i svi sistemi za kontrolu proklizavanja…

BMW M4 Competition Convertible će do prvih kupaca stići već u julu mesecu. U odnosu na prethodnu gerenaciju velika je razlika i u konstrukciji krova.

BMW M4 Competition Convertible

Lakša je za 40 procenata, dok je zapremina prtljažnika povećana za 80 litara. Meki krov se otvara i zatvara za svega 18 sekundi, čak i kada je vozilo u pokretu.

BMW M4 Competition Convertible BMW M4 Competition Convertible

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring