BOSCH razvio aplikaciju za čitanje saobraćajnih znakova

Čitanje znakova sa mobilnog telefona
Kompanija Boš razvila je specijalnu aplikaciju za mobilne telefone koja omogućava automatsko čitanje saobraćajnih znakova uz pomoć vašeg mobilnog telefona

Sigurno vam se mnogo puta desilo da ste u potpuno nepoznatom području i da se koncentrišete na put ispred vas, na lokaciju koju tražite i da pritom ne primetite koje je aktuelno ograničenje brzine.

Iz tog razloga Boš je razvio aplikaciju koja beleži ograničenja brzine za vas. Danas već mnogi automobili na spisku opreme omaju ovu opciju koja i jeste i nije skupa, u zavisnosti od marke i modela. Za one koji nemaju mogućnost kupovine novog automobila sa ovim sistemom, Bošova aplikacija radi sve to isto ali preko vašeg smartfona.

Auto magazin Bosch aplikacija za citanje saobracajnih znakova 2

Bitno je da se telefon postavi na vetrobransko staklo uz pomoć držača koji ne zaklanja kameru i omogućava joj nesmetano snimanje puta. Sistem koristi i GPS prijemnik, tako da sve informacije o ograničenju brzine i zabranama kao što je zabrana preticanja šalje direktno na server, tako da će i ostali vozači koju ubuduće budu prolazili vašom rutom unapred biti upozoreni.

Dakle, kamera automatski detektuje ograničenja a informacija o njima se zadržava na displeju telefona.
Aplikacija funkcioniše na telefonima sa Android i iOS operativnim sistemima i skida se preko Gugl plej, odnosno Ajtjuns marketa. Na žalost, u ovom trenutku je dostupna samo u Austriji, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Švajcarskoj, Španiji i Velikoj Britaniji.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar
ovde unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring