Auto magazin

Bosch sektor mobilnosti: rast kroz prilagođavanje

Bosch sektor mobilnosti: rast kroz prilagođavanje
15.05.2023.

U 2022. Bosch je premašio svoje poslovne ciljeve u veoma izazovnoj godini. Dobavljač tehnologije i usluga povećao je ukupnu prodaju na 88,2 milijardi evra, dok je u prethodnoj godini ona iznosila 78,7 milijardi evra.

Pozitivne rezultate kompanija beleži u svim sferama poslovanja, pa i u sektoru mobilnosti, u skladu sa izmenjenim zahtevima tržišta i kupaca.

Cilj je da se zadrži liderska pozicija kao vodećeg dobavljača tehnologije i preferirani partner za klijente u industriji mobilnosti.

Ono što je do sada bio poslovni sektor Mobility Solutions, sa oko 230.000 saradnika na više od 300 lokacija u 66 zemalja širom sveta, sada će biti poznato kao poslovni sektor „Bosch Mobility“.

Robert Bosch Srbija

Unutar kompanije ovaj sektor biće odgovoran za sopstveno poslovanje i imaće svoj liderski tim. Od 1. januara 2024, pojedine divizije biće preoblikovane i takođe će im biti dodeljene horizontalne odgovornosti.

Predsedavajući kompanije Bosch, dr Stefan Hartung, najavio je da je cilj da novorestrukturirani biznis u sektoru mobilnosti raste godišnje u proseku za oko 6 procenata do 2029. godine, kada će ostvariti godišnju prodaju veću od 80 milijardi evra.

Jedan od stubova njegovog budućeg rasta biće tržište softvera za automobile, za koje se očekuje da će se utrostručiti do kraja decenije. Na ovom tržištu, Bosch Mobility će svojim klijentima obezbediti softverska rešenja za operativne sisteme i domenski-specifične aplikacije za softverski definisana vozila.

Bosch takođe značajno proširuje svoje poslovanje u oblasti automobilske elektronike: kako bi zadovoljili rastuću potražnju za čipovima od silicijum-karbida, kompanija planira da preuzme delove poslovanja američkog proizvođača čipova TSI Semiconductors.

Robert Bosch Srbija

Tokom sledećih nekoliko godina, Bosch želi da uloži više od 1,4 milijarde evra u lokaciju američke kompanije u Rouzvilu u Kaliforniji i da preuredi svoje proizvodne pogone.

Počevši od 2026. godine, tamo će se proizvoditi prvi čipovi na pločicama od 200 milimetara na bazi inovativnog materijala silicijum karbida (SiC).

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad