Bosch pametna rešenja za povezani svet

Na Međunarodnom sajmu elektronike i tehnologije u Las Vegasu (CES), Boš je prikazao sisteme namenjene automatizovanoj vožnji, kao i sisteme za daljinski nadzor vozila

Bošov uređaj za telematiku je povezan za elektroniku u vozilu i sadrži GSM modul za komunikaciju, kao i GPS modul koji pruža podatke o trenutnom položaju.

Usluge telematike pružaju jasniji pregled situacije na terenu za operatere voznog parka. Preko interfejsa za Dijagnostiku sistema u vozilu (OBD), informacije sa puta i servisne informacije se šalju kompaniji Bosch radi analize podataka.

auto magazin, bosch

Na osnovu ovih podataka, operater voznog parka može optimizovati vreme rada i održavanja. Dostupne su i usluge kao što su elektronski dnevnik i sistem upozorenja na krađu. To pomaže smanjenju ukupnih troškova za vozila.

auto magazin, bosch

Sistem koji spašava živote je “e kol” (eCall). U slučaju nesreće i hitnih slučajeva, uređaj automatski šalje poziv za pomoć.

Već 2016. godine, Boš očekuje da će svakom dugom novom teretnom vozilu u Evropi i SAD biti prisutno njihovo mrežno rešenje.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring