Bugatti La Voiture Noire najlepši na Concorso d’Eleganza

Bugatti je osvojio prestižnu nagradu za model La Voiture Noire (Crni auto na francuskom), koji je proglašen najlepšim automobilom čuvene izložbe Concorso d’Eleganza, koja se održava na jezeru Komo u Italiji.

auto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireBugatti La Voiture Noire je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Ženevi. Do sada je napravljen jedan jedini primerak i to kao omaž legendarnom Bugatiju Type 57SC Atlantic.

auto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireIako je jedinstven po svom izgledu, ovaj auto koristi identičnu tehniku kao Divo i Chiron, uključujući 8,0 litarski W16 motor sa četiri turba. Snaga mu je 1500 konja i ima 1600 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

auto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireBugatijeva najnovija verzija “crnog automobila” koštala je svog vlasnika 16,7 miliona evra, čime je postao najskuplji novi automobil svih vremena.

Još uvek se ne zna njegov identitet, ali se veruje da je vlasnik Bugatija La Voiture Noire Ferdinand Piech, bivši prvi čovek Volkswagen grupacije.

auto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireZanimljiva je i činjenica da auto uopšte nije završen, već je na fotografijama prototip koji pokreće mali elektro-motor za potrebe izložbi.

Pravi Bugatti La Voiture Noire je još dve do dve i po godine daleko od finalizacije i isporuke kupcu, koji će, ko god da je, još neko vreme morati da bude strpljiv.

auto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireauto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireauto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireauto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noireauto-magazin-srbija-bugatti-la-voiture-noire

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring