Citroen 2CV Berlingo Fourgonette inspirisan teretnjakom iz 1951.

1

Citroen se udružio sa italijanskim proizvođačem karoserija, Caselanijem, kako bi Berlingo pretvorio u omaž teretnom Spačeku. Rezultat je lako dostavn vozilo sa retro karoserijom, čija proizvodnja počinje 1. oktobra.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette je inspirisan kombijem iz 1951. koji je zasnovan na legendarnom modelu 2CV, kod nas poznatijeg kao Spaček.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette

To znači da je Berlingo dobio novu masku, branik i prednja krila, sve od fiberglasa. Iako je branik Spačeka bio hromiran, Citroen i Caselani su odlučili da ga ofarbaju u belo, kako bi napravili kontrast srebrnoj karoseriji.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette

Bočne strane i krov su prepravljeni da imaju izgled talasastog lima originalnog vozila. Ovakva konstrukcija je nekada imala ulogu da se poveća čtvrstoća lima a sada je čisto dekorativne prirode.

Citroen i Caselani su pokušali da evociraju uspomene, a da nisu previše kopirali originalno vozilo.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette

Uuprkos tome što izgleda staromodno, 2CV Berlingo Fourgonette je praktičan, sa 4,4 kvadratna metra tovarnog prostora (otprilike tri puta više od starog kombija) i do tone vučnog kapaciteta (četiri puta više od originala).

Dostupan sa benzinskim, dizel ili električnim pogonskim agregatima, Caselanijev Berlingo u retro karoseriji može se primeniti na bilo koju verziju koja je trenutno dostupna.

Citroen 2CV Berlingo Fourgonette

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring