Renault R5 Turbo 3E inspirisan igricama

1

Pre nego što će predstaviti serijsku verziju novog Renoa 5 koji će biti pokretan isključivo elektro-motorima, Renault je poslednji put odao počast legendarnom superminiju elektromod verzijom specijalne homologacije R5 Turbo.

Renault R5 Turbo 3E

R5 Turbo 3E koncept je potpuno električni hot-heč sa 375 KS i redizajniranim eksterijerom inspirisanim igricama. Konstruisan je na cevastoj šasiji sa rol barovima koje je odobrila FIA. Međutim, kao što je nagovešteno slovom E u imenu, ovaj je potpuno električan.

Renault R5 Turbo 3E

Iako su Renault inženjeri mogli da ga učine ludo moćnim, izabrali su razumniju snagu od 380 KS iz seta električnih motora postavljenih pozadi, što je i dalje više nego dvostruko veće od originalnih modela sa SUS motorima.

Renault R5 Turbo 3E

Sa monstruoznim obrtnim momentom od 700 Nm koji se prenosi na zadnje točkove, koncept je „čist drifter“.

Pogonski agregat dobija energiju iz litijum-jonske baterije od 42 kWh postavljene ispod poda. Renault nije objavio podatke o dometu, ali potpuno punjenje traje samo 2 sata putem punjača od 380 volti.

Renault R5 Turbo 3E

Baterija je teška 520 kg, dok ceo auto ima svega 980 kg, što ga čini prilično laganim za jedan električni auto.

Što se tiče performansi, od 0-100 km/h ubrzava za 3,5 sekunde, pri čemu je najveća brzina elektronski ograničena na 200 km/h.

Renault R5 Turbo 3E

R5 Turbo 3E će imati svoj javni debi na takmičenju Chantilly Arts & Elegance 2022 upravo danas, pre nego što će biti izložen na Renaultovom štandu na Salonu automobila u Parizu 2022. u oktobru.

Renault R5 Turbo 3E

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring