Auto magazin

Citroën CXPERIENCE Concept: Povratak u budućnost

Citroën CXPERIENCE Concept: Povratak u budućnost
29.08.2016.
"Budi drugačiji, osećaj se dobro"

Upravo je predstavljen automobil za koji se očekuje da će biti jedna od najvećih zvezda predstojećeg Salona automobila u Parizu - Citroën CXPERIENCE Concept. Glavni slogan pod kojim će biti predstavljen glasi "Budi drugačiji, osećaj se dobro"

Sitroen je brend koji stariji sa setom povezuju sa avangardom i automobilima čija su tehnička rešenja i dizajn bili daleko ispred svog vremena.

Govorimo o vremenima iz šeste, sedme i osme decenije prošlog veka, kada je ovaj brend bio neprikosnoven kada je inovativnost bila u pitanju. Danas je predstavljen koncept pod nazivom Citroën CXPERIENCE Concept, čiji je zadatak da asocira na nekadašnji “sitroen CX”.

Nadamo se da će dostojan naslednik čuvene limuzine uskoro postati stvarnost. To naslućujemo i po brojnim detaljima o kojima je Sitroen veoma vodio računa a tu pre svega mislimo na sofisticiranu unutrašnjost.

Kao što je nakada “CX” bio prepoznatljiv po svemirskom enterijeru koji je ostao neprevaziđen do današnjih dana, tako i ovaj koncept nudi dosta elemenata po kojima se vidi da su se dizajneri trudili da budu apsolutno jedinstveni.

auto magazin srbija citroen-cxperience-concept

Sedišta su zapravo fotelje, sa specijalno konstruisanim naslonima za glavu tako da u stvari predstavljaju svojevrsne zvučne kutije. Ideja je da putnici uživaju u vrhunskom ozvučenju i jedinstvenom doživljaju akustike.

Akcenat je, svakako, na posebnim materijalima i tkaninama, tako da kompletan utisak asocira putnike na visoku modu koja je, između ostalog, zaštitni znak Francuske.

Za neke zanimljiviji a za neke dosadniji deo predstavlja tehnička strana. Kao i kod svakog koncepta i ovde imamo demontraciju moći u pogledu novih tehnologija.

auto magazin srbija citroen-cxperience-concept

U pitanju je plag-in hibridni pogon sa kombinacijom benzinskog i elektro-motora. Benzinac bi trebalo da razvija između 150 i 200 “konja”, dok elektro-motor pomaže sa svojih 110 konjskih snaga.

Samo na struju ovaj prototip može da pređe oko 60 kilometara zahvaljujući bateriji kapaciteta 3 kilovat-časa, koja se puni za oko četiri i po sata u standardnom i za manje od dva i po sata u brzom režimu.

Zanimljivo je da je u koncept ugrađen novi “električni” automatski menjač sa osam stepeni prenosa. Postavljen je uzdužno između elektro-motora i “benzinca”, odnosno negde na pola puta između njih, s obzirom da elektro-motor pokreće zadnje a benzinski prednje točkove.

Baterija je inače postavljena ispod poda automobila kako bi putnički i prtljažni prostor ostao netaknut.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Premijera je zakazana za Salon automobila u Parizu, na kom će itroën CXPERIENCE Concept biti glavna zvezda Sitroenovog štanda, zajedno sa potpuno novim modelom “C3”.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”10″ images=”27434,27433,27432,27431,27430,27429,27428,27427,27426,27424,27423,27420,27419,27418,27417,27416,27415,27414,27413,27411,27412″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad