ClearNOx® – novi proizvod kompanije TotalEnergies smanjuje troškove održavanja SCR sistema

ClearNOx® je primarno namenjen korisnicima čije poslovanje i profitabilnost zavise od ispravnosti voznog parka i radnih mašina, ali i vlasnicima putničkih vozila kao unapređena alternativa AdBlue® tečnosti

Regulativa Evropske Unije koja se odnosi na sastav izduvnih gasova propisuje upotrebu posebnih tečnosti za tretman izduvnih gasova dizel motora, odnosno DEF-a (Diesel Exhaust Fluid). Njihova osnovna uloga je da azotne okside koji nastaju kao rezultat sagorevanja razloži na vodenu paru i azot, koji su potpuno bezopasni po zdravlje i okolinu. Prilikom korišćenja standardnih DEF tečnosti (na primer AdBlue®), a usled nedovoljno visoke radne temperature motora može doći do formiranja kristala na SCR sistemu, što dovodi do neadekvatnog ili potpunog prestanka rada motora.

Total ClearNOx

Globalna multienergetska kompanija TotalEnergies je patentirala novu, unapređenu formulaciju ClearNOx®.

ClearNOx® je obogaćen aditivima koji sprečavaju stvaranje kristala unutar SCR sistema. Proizvod je testiran u saradnji sa proizvođačima vozila i poseduje API sertifikat (Američki institut za naftu). Formulisan je u skladu sa fizičkim i hemijskim specifikacijama standarda ISO 22 241, koji definiše nivo zagađenja izduvnih gasova.

ClearNOx® je primarno namenjen korisnicima čije poslovanje i profitabilnost zavise od ispravnosti voznog parka i radnih mašina, ali i vlasnicima putničkih vozila kao unapređena alternativa AdBlue® tečnosti.

Total ClearNOx

ClearNOx® je kompatibilan sa svim vrstama vozila i odmah je spreman za upotrebu (nema potrebe za pražnjenjem rezervoara za DEF tečnost). Za optimalan rad SCR sistema preporuka je da se pre početka upotrebe u ovlašćenom servisu obavi čišćenje SCR sistema. Najveći benefit ostvaruje se dugoročnom upotrebom proizvoda jer se troškovi popravke i  održavanja kao i zastoja u radu usled nastale kristalizacije umanjuju i do 10 puta u odnosu na godišnju investiciju u ClearNOx® po jednom vozilu*.

ClearNOx® je dostupan u okviru asortimana kompanije TotalEnergies Marketing Serbia d.o.o. i kod ovlašćenih distributera.

 

*Procenjeno po osnovu pređenih 30.000 km godišnje i cene ClearNOx® na dan 1. marta 2021.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring