Da li je sistem upravljanja vašeg automobila bezbedan?

Da li ste znali da je sistem za upravljanje automobilom (volan) – servo sistem najosetljiviji deo automobila, čiji kvar može da prouzrokuje ogromnu materijalnu štetu, ali i ljudske žrtve?

Većina vozača je upoznata sa ovom činjenicom, no nažalost mnogi ne znaju kako da prepoznaju znake kvara servo letve volana i kvara servo pumpe. Ova dva dela su simbolično koronarne arterije svakog automobila, te je njihovo dobro funkcionisanje od izuzetnog značaja.

Prepoznajte kvar na servo letvi volana

Servo letva treba da se održava tako da radi prema fabričkom podešavanju, sve osim toga se smatra kvarom. Provera stanja – servis letve volana se obavlja na probnom stolu gde se meri pritisak, protok, zazori i curenje ako postoji. Kada servo letva radi različito od dozvoljenih (fabričkih) podešavanja može da dođe do pucanja torzione opruge.

Problem sa servo letvom volana ćete prepoznati tako što ćete primetiti curenje ulja iz servo letve, koje se vidi ispod automobila. To se dešava usled lošeg održavanja vozila ili usled kvara manžetni kada u suvi prostor uđe voda ili prljavština.

Voda stvara koroziju letve volana i pukotine kroz koje može da curi ulje. Sledeći simptom kvara letve je lupkanje koje se čuje kada se prelazi preko neravnina na putu. Na kvar možete posumnjati i ako je potrebno neobično često dolivanje ulja u servo sistem.

Neadekvatan servis

Na žalost na našem tržištu ne postoji kontrola servisa koji se bave remontom upravljačkog sistema. Ova situacija je uslovila pojavu servisera koji nestručno obavljaju ove zadatke.

Pored neoriginalnih i ne proverenih delova, veliki problem je i neposedovanje adekvatnih alata. Važan segment u remontu letve volana je i probni sto na kome se letva volana testira i podešava a poseduje ga samo par servisa u Srbiji. Dobro proverite kome ćete poveriti bezbednost vaše porodice.

Kvar  na servo pumpi?

Sumnjate ili znate da vaša servo pumpa ne radi kako treba? Sumnja je osnovana ako čujete zujanje pri okretanju volana tokom vožnje ili čak ako se zujanje nastavi i kada volan miruje.

Nema jednostavnijeg rešenja od dostavljanja servo pumpe na pregled i servis. Ukoliko nemate vremena da čekate možete predati svoju, a uzeti već remontovanu servo pumpu, i u vrlo kratkom roku rešiti problem.

Dostavljanje pumpe servisu i vraćanje nazad vlasniku može da se obavi  i putem brze pošte. Ako se odlučite da pričekate na servis servo pumpe, onda će vas ljubazni serviseri uputiti u svoj rad.

Remont servo pumpe podrazumeva pregled, rasklapanje, menjanje zaptivnih elemenata, zamenu ležajeva. Imajte u vidu da kompanija Okta tech iz Beograda daje garanciju od godinu dana za sve svoje usluge, te o servo pumpi još dugo nećete razmišljati. Pored navedenog obavlja se i remont električnih servo pumpi, elektronskih servo pumpi, kao i mašinsko pranje svih delova.

auto-magazin-srbija-2019-suzuki-swift-sport-katana-limited-editionEfikasan servis – bezbedan put

Budući da je popravljanje ovakvih kvarova vrlo nezgodno i nekad neizvodljivo kada ste već na dužem putu, potrebno je na vreme posetiti servis. Ukoliko bi vam se desilo otkazivanje volana na putu, bili biste primorani da pozovete šlep službu koja bi odvezla automobil do željenog servisa, a vaš put ne bi mogao da se realizuje.

Čak i manji kvarovi stvaraju vam nervozu i strah u toku puta, što je stvarno nepotrebno, naročito ako putujete sa porodicom. Zato mislite na vreme! – kaže nam stručnjak iz ove oblasti Dušan Momić vlasnik servisa i sajta oktatech.com.

Nakon svake popravke servo letve i sevo pumpe hidraulični sistem dobro opere od prljavštine i opiljaka, čime se sprečava ubrzano ponovno kvarenje. Posle posete kod kvalitetnog servisera možete smatrati da je servo sistem vašeg automobila u potpunosti bezbedan.

Izvor: autonadlanu.com

1 KOMENTAR

  1. Na žalost, većina vozača nije obaveštena oovom problemu. Svi misle da je servo sistem bogom dan, da je veoma siguran, da ne može da se pokvari i skoro ga nikada ne proveravaju. velika odgovornost pada i na servise, pošto retko ko obraća pažnju na sistem za upravljanje. “imate servo upravljač? Sve je u redu, to ne može da se pokvari”. Potrebno je raditi na dizanje svesti i kod vozača i kod servisera, sve ucilju da se sigurnost na putu poveća.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring