Dacia Jogger dobija hibridnu tehnologiju

Dacia je objavila detaljne specifikacije o novom Joggeru Hybrid 140, prvom elektrifikovanom modelu u gami.

„Najpristupačniji hibridni porodični automobil na tržištu“, kako ga rumunski proizvođač automobila naziva, opremljen je hibridnim pogonom Grupe Renault i ima početnu cenu od 24.600 evra u Francuskoj.

Vizuelno, Jogger Hybrid 140 ne izgleda drugačije u odnosu na ostale verzije, izuzev u pogledu nalepnice i nove Schiste sive nijanse kao jedne od sedam opcija boja.

Unutra se nalazi 7-inčna instrument tabla specifična za verziju koja prikazuje informacije o bateriji i protoku energije, dok se automatski menjač takođe razlikuje od ostalih delova.

Dacia Jogger Hybrid

Postavljanje baterije ispod poda (zauzimajući prostor rezervnog točka / rezervoara za TNG), znači da to ne utiče na tovarni prostor.

Dacia Jogger Hybrid 140 koristi E-Tech pogon Grupe Renault, koji se već koristi na hibridnim varijantama Renault Clio, Renault Captur i Nissan Juke.

Hibridni sistem sastoji se od atmosferskog 1,6 benzinca od 90 KS i para elektromotora, gde je prvi snage 50 konja, a drugi je visokonaponski starter-generator. Baterija je kapaciteta 1,2 kWh i radi pod naponom od 230V.

Dacia Jogger Hybrid

Kao i kod Clija, automatski menjač bez kvačila sa četiri stepena prenosa spojen je sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, dok su zasebna dva stepena prenosa spojena sa elektromotorom.

Dacia nije otkrila kombinovanu snagu, ali sudeći po imenu hibrida, verovatno isporučuje 140 KS. POgon je isključivo prednji.

Dacia Jogger Hybrid

Dacia Jogger Hybrid 140 ima autonomiju od preko 900 km sa punim rezervoarom benzina. Baterija u kombinaciji sa sistemom regenerativnog kočenja omogućava do 80% gradske vožnje sa potpuno električnim pogonom, poboljšavajući ekonomičnost do 40% u gradskom ciklusu u poređenju sa neelektrifikovanim benzinskim motorom.

Model takođe ima nižu emisiju CO2, počevši od 108 g/km.

Porudžbine za Dacia Jogger Hybrid 140 biće otvorene u januaru, a prve isporuke se očekuju u martu. Iako je dosta skuplji od standardnih verzija pogona, biće mnogo jeftiniji od Renault Captur E-Tech sa istim pogonom.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring