Dan za stazu: vozimo Cupra Formentor VZ5 od 390 KS!

1

Poslednji dan boravka u Španiji na poziv brenda Cupra rezervisan je za najnoviji model u gami – Formentor. Za ovaj krosover rezervisano je nekoliko motora, počevši od 1,5 TSI mašine sa 150 KS pa sve do 2,0 TSI motora od 190, 245 i 310 konjskih snaga. Najsnažniji ima i 4Drive sa pogonom na sva četiri točka.

Međutim, ono što Cupra priprema i što će tek biti dostupno na tržištu je Formentor VZ5. Ova oznaka govori da je pod haubom petocilindarski 2,5 TSI motor sa 390 konjskih snaga i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Što je najvažnije, VZ5 će biti proizveden u svega 7.000 primeraka, što znači da je ekskluzivnost u potpunosti zagarantovana.

cupra formentor vz5
Stanje guma posle nekoliko krugova na stazi

Standard su ogromne kočnice prečnika 18 inča, dok su točkovi od 20 inča. Specijalno za ovaj model rezervisan je i drift mod, koji smo imali prilike da isprobamo na posebnom poligonu.

cupra formentor vz5

Ipak, najatraktivnija je vožnja na stazi Castellolí, gde smo mogli da provozamo auto do limita. Bez obzira što je krosover, nema naginjanja u krivinama, za šta je, izzmeđu ostalog, zaslužno i dodatno spuštanje karoserije u odnosu na sve ostale verzije… Dovoljno je reći da od 0 do 100 km/h stiže za svega 4,2 sekunde…

cupra formentor vz5

 

Kompletne utiske iz vožnje ovog ali i svih ostalih Cupra modela pročitajte u sledećem izdanju Auto magazina koje će se pojaviti na kioscima krajem jula meseca.

cupra formentor vz5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring