Auto magazin

Deda Mraz najavio novi BMW M5 Touring

Deda Mraz najavio novi BMW M5 Touring
26.12.2023.

Sa praznicima tik pred vratima, BMW M je koristio Instagram da najavi novi M5 Touring. Sportski karavan se oprostio od prethodnog kamuflažnog izgleda i sada se pojavljuje umotan u poklon papir sa velikom zlatnom mašnom. Takođe, objavljen je i praznični video na YouTube-u.

BMW M5 Touring je jedan od najređih automobila koje je M divizija ikada proizvela. E34 je proizveden u samo 891 primerku, dok je E61 bio ograničen na 1.025 primeraka. Oba su bila prilično posebna, budući da je prvi došao u vreme kada su sportski karavani bili retki, dok je drugi imao V10 motor sa DNK Formule 1.

G99 neće biti tako ekskluzivan, ali će svakako biti zanimljiv automobil, predstavljajući V8 karavan u doba smanjenja veličine radne zapremine i popularnosti SUV-ova. U svakom slučaju, BMW M odeljenje ima nameru  da privuče kupce Audija RS6 Avant ili Mercedesa-AMG E63 Estate.

M5 Sedan (G90), zajedno sa svojim karavan rođakom, će biti jedini modeli serije 5 koji će zadržati V8 motor. Pod haubom, BMW M ugrađuje twin-turbo 4,4litarski motor.

Ekološki će biti prihvatljiviji zahvaljujući plug-in hibridnom sistemu sa kojim se procenjuje da će imati preko 700 konjskih snaga, više nego standardni BMW XM, ali manje od modela XM Label.

S obzirom na to da BMW još uvek nije otkrio serijsku verziju Serije 5 karavan, nije verovatno da će se M varijanta pojaviti uskoro. Standardni karavan će imati premijeru početkom 2024, dok će M5 Touring ugledati svetlost dana kasnije tokom godine.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]