DON registracija: Registrujte vozilo do 1.12. i uštedite 15%

1

Iako se obavlja samo jednom godišnje registracija vozila predstavlja niz koraka koje treba uklopiti u vaše raspoloživo slobodno vreme ali često i nepredviđen trošak koji dodatno opterećuje kućni budžet. Zakonom propisana procedura često postaje komplikacija ukoliko sve dobro ne isplanirate, međutim najbolje i najjednostavnije rešenje je da ovaj proces  prepustite profesionalcima.

Zato smo posetili ljude iz kompanije DON-REGISTRACIJA čija je osnovna delatnost obavljanje tehničkog pregleda za sve vrste vozila. Saznajemo da se kod njih može još mnogo toga završiti i što je najvažnije sve na jednom mestu,  u istom  danu i bez mukotrpnih čekanja u redovima.

Smešteni na 3 lokacije u Beogradu profesionalno obavljaju sve usluge vezane za tehnički pregled, registraciju i popravku automobila.

  1. TEHNIČKI PREGLED – BRZO U ZAKAZANOM TERMINU

Najveće „usko grlo“ u sistemu registracije vozila u Beogradu je upravo tehnički pregled automobila i to zbog ograničenih kapaciteta tehničkih pregleda. Istovremeno broj vozila se povećava pa je potrebno unapred zakazivati termin, često i nedeljama unapred usklađujući sve to sa svojim obavezama.

Upravo iz tog razloga DON-REGISTRACIJA raspolaže sa više linija za tehnički pregled pa i pored zakonom predviđene dužine trajanja pregleda od 20min u mogućnosti su da izvrše veliki broj pregleda na dnevnom nivou. Poseduju i protočnu tehnološku liniju gde se mogu uraditi dva vozila u isto vreme. Potrebno je samo zakazati termin najviše dan – dva unapred i bez čekanja završiti tehnički pregled za samo pola sata, naravno ukoliko je vozilo ispravno. Ukoliko nije, naša servisna linija može otkloniti sve nedostatke na Vašem vozilu.

DON tehnički pregled

  1. POVEĆANJE CENA REGISTRACIJE VOZILA ZA 15%

Po završetku tehničkog pregleda sledeći korak su uplate osiguranja i administrativnih taksi. U zavisnosti od tipa vozila koje registrujete kao i od opštine na kojoj imate prijavljeno prebivalište  obračunavaju se ovi troškovi. Vlada Srbije odredila je nove najviše iznose lokalne komunalne takse za posedovanje vozila. Kako je navedeno u Službenom glasniku Republike Srbije ovo povećanje iznosa taksi je u zapravo usklađivanje izvršeno sa godišnjim indeksom potrošačkih cena Republičkog zavoda za statistiku, što bi značilo da prate i rast inflacije od 15%. Od 1. Decembra 2022. godine ova naknada će za putnička vozila biti uvećana i iznosiće od 710 do 7.110 dinara u zavisnosti od kategorije vozila. Koliko trenutno košta registracija vozila KLIKNI OVDE.

Nakon uplate dažbina na red dolazi izdavanje registracione nalepnice, tablica i saobraćajne dozvole, a ukoliko registraciju obavljate na mestu gde su sve usluge objedinjene sve ovo ćete završiti brzo bez čekanje u redovima, na jednom mestu i bez odlaska u MUP. Pročitajte koliko važe tablice posle isteka regidstracije.

  1. SERVIS U OKVIRU CENTRA ZA TEHNIČKI PREGLED

U slučaju bilo kakve konstatovane neispravnosti na vozilu vlasnik se upućuje u servis kako bi se problem otklonio. Međutim ovo pravi dodatne probleme jer sada sledi zakazivanje, odlazak kod majstora, ostavljanje vozila na popravci pa ponovo vraćanje na tehnički pregled da se otklonjena neispravnost konstatuje.

Uz to popravka segmenta zbog kojeg je vozilo vraćeno mora se izvršiti u roku od 7 dana, u suprotnom ponovo se plaća tehnički pregled. Komplikacija koja može izmaći kontroli, zato u centrima DON-REGISTRACIJE postoje servisna odeljenja pa sve eventualne popravke odmah završava njihov automehaničar ili autoelektričar na licu mesta, naravno ukoliko nisu veći kvarovi.

Dakle, izborom centra za tehnički pregled sa objedinjenom uslugom registracije cela procedura postaje krajnje jednostavna. Dovoljan je jedan telefonski poziv i zakazivanje termina za tehnički pregled, a onda možete biti sigurni da ćete najviše sat vremena od zakazanog termina imati tehnički ispravan i registrovan automobil sa novom registracionom nalepnicom na vetrobranskom staklu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring