Auto magazin

Dovoljan je pogled da otključate i startujete auto

Dovoljan je pogled da otključate i startujete auto
11.01.2024.

Tehnologija prepoznavanja lica je popularna novina u svetu tehnologije, a mnogi od vas koji ovo čitate na telefonu već je koriste da otključaju svoj ekran.

Continental sada planira da koristi istu tehnologiju za otključavanje i pokretanje vašeg automobila.

Kompanija predlaže da se tehnologija instalira kako unutar, tako i izvan vozila. Osim pokretanja vozila, prepoznavanje lica u sistemima zabave u vozilu takođe može olakšati digitalna plaćanja, recimo, na punjačima za električna vozila.

Proizvođač tvrdi da je njihova tehnologija prepoznavanja lica kombinovana s još jednim inovacijom koju su prvi put pokazali na Sajmu potrošačke elektronike (CES) prošle godine – skrivenim kamerama.

Nemački multinacionalni proizvođač auto delova razvio je (skrivenu) kameru koja može biti instalirana iza ekrana sistema za zabavu (koji bi za kameru bio providan). To znači da dizajneri vozila ne moraju da menjaju unutrašnjost kako bi koristili ovu tehnologiju, a kamera je integrisana u ono što vozač već gleda.

Kamere se mogu neprimetno integrisati u B stub vozila kako bi ga otključale. Da bi se osiguralo da je prepoznavanje sigurno, kamera proverava karakteristike lica, osim što se uverava da gleda pravu kožu, tako da ne možete otključati električno vozilo s fotografijom vlasnika.

Pored tehnologije prepoznavanja lica, radi se na ekranima koji se neprimetno integrišu u B stub vozila. Skoro nevidljivi kada su isključeni, oni bi se osvetlili kada vlasnik prilazi, kako bi komunicirali informacije poput stanja napunjenosti, zaključanih vrata i drugih.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto February 09, 08:56

    Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu vozila, osim iz marketinških pobuda.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]