Auto magazin

Električni Opel Vivaro-e stiže na jesen

Električni Opel Vivaro-e stiže na jesen
28.04.2020.

Opel je napravio nove fotografije potpuno električne verzije lakog teretnjaka Vivaro-e. U odnosu na standardni Vivaro na prvi pogled nema većih razlika, dok su najprimetnije izmene u unutrašnjosti.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eStandardno će se ugrađivati baterija kapaciteta 50 kWh koja omogućava autonomiju od 230 kilometara po novom WLTP ciklusu.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eOni koji nameravaju da prelaze veće razdaljine, mogu da doplate za veću bateriju kapaciteta 75 kilovatčasova, sa kojom Vivaro-e može da pređe do 330 kilometara.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eInače, baterije su smeštene u podu tovarnog prostora. Time nije narušena njegova zapremina i upotrebljivost a usput je spušten centar teže.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eElektro-motor je snage 136 konja sa maksimalnim obrtnim momentom od 260 njutn-metara, što nam govori da je identičan kao u električnoj verziji Corse. Maksimalna brzina je ograničena na 130 km/h.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eZanimljivo je da Opel Vivaro-e može da se puni na standardnom zidnom punjaču ali i na kućnoj šuko utičnici.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eUkoliko se puni na brzom DC punjaču snage 100 kW, baterija se do 80 posto napunjenosti puni za 30, odnosno 45 minuta u zavisnosti od njenog kapaciteta.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eKao i standardni Vivaro, Vivaro-e će imati furgon, furgon-putničku i čisto putničku verziju. Najveća ukupna dozvoljena masa je 2800 do 3100 kilograma, dok je najveća nosivost 1275 kilograma, što je gotovo jednako verziji sa najjačim 2,0 dizelašem koji može da preveze do 1405 kilograma tereta.

Početak primanja porudžina za Opel Vivaro-e počeće na leto, dok će prvi primerci biti isporučeni kupcima na jesen ove godine.

Auto magazin Srbija Opel Vivaro-eAuto magazin Srbija Opel Vivaro-eAuto magazin Srbija Opel Vivaro-e

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Biće i više, ako se izdvoje Evropska Unija, SAd i KIna. Biće električni, biće autonomni, [...]

Mislim da je ovo već imao Audi A8 [...]

Hvala najlepše Tojoti. Svaka pomoć i solidarnost u ovakvoj situaciji su više nego dobrodošli. [...]

Sve pohvale za studente koji su svoje znanje i umeće pokazali u radu na ovom [...]

nema nista od kalkulacije. 90% onih koji iznajme vozilo znaju smao za gas i kocnicu [...]

Preuzmite Auto magazin za android