Auto magazin

Električni VW e-Up! deo bankarske flote službenih vozila

Električni VW e-Up! deo bankarske flote službenih vozila
20.10.2016.
Struja kao rešenje

Društvena odgovornost ali i uštede u eksploataciji navele su jednu banku koja posluje u Srbiji da obogati svoj vozni park sa sedam novih automobila koji rade isključivo na struju

Na karting stazi u Beogradu organizovana je probna vožnja električnih automobila za novinare koji su upoznati sa brojnim prednostima ovih četvorotočkaša i uštedama koje donose.

Imali smo prilike da kratko provozamo Volkswagen e-Up! koji se pokreće isključivo uz pomoć elektro-pogona. Sa jednim punjenjem može da pređe oko 160 kilometara u zavisnosti od režima i stila vožnje.

DSC_2223

VW e-up! je vrlo bogato opremljen, a na spisku opreme je, između ostalog i sistem za automatsko kočenje u cilju izbegavanja sudara ili ublažavanja njegovih posledica.

Posebno nam se dopalo to što je vožnja vrlo relaksirajuća, s obzirom da nema buke i vibracija, a ništa manje nismo uživali u ubrzanjima, koja su prilično snažna.

DSC_2297

Prilikom usporavanja i kočenja, deo kinetičke energije VW e-up! se pretvara u električnu, odnosno struja se vraća u baterije. Tu je i “B” položaj automatskog menjača, koji kao i kod hibrida preuzima ulogu “kočenja motorom” prilikom spuštanja niz duge nizrdice.

Ova banka je dosad odobrila oko 100 miliona evra kredita koje su domaći privrednici iskoristili za različite zelene investicije u svoje poslovanje, kao i nabavku energetski efikasnih mašina i opreme, što je u velikoj meri unapredilo i poboljšalo njihovo poslovanje.

IMG_9493

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Kavaz Kavazovic
    Kavaz Kavazovic October 20, 21:28

    Sramota za Srbiju je da ova banka postoji i radi, a pogotovu da se u medijima provlači zajedno sa terminima “društvena odgovornost” ” profesionalnost” itd… I da se dovodi u vezu sa Nemačkom i predstavlja kao nemačka banka.

    Govorim ovo iz prve ruke, kao čovek koji je tamo radio 8 godina i prijavio mobing. Inače Jura je na stubu srama, a ovo leglo zmija i dalje nastavkja da uništava živote generacijama svojih zaposlenih, da diskriminise trudnice

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad