EuroNCAP: jedna zvezdica za novi Jeep Wrangler, nula za Fiat Pandu

U najnovijoj seriji kreš testova koje sprovodi EuroNCAP, iznenađujuće niske ocene je dobio najnoviji Jeep Wrangler, koji je osvojio samo jednu od mogućih pet zvezdica.

Stroga pravila sada ocenjuju i sisteme za automatsko kočenje i održavanje vozila unutar saobraćajne trake, što Jeep Wrangler nema na spisku opreme.

auto-magazin-srbija-jeep-wrangler-2018-euro-ncap

Veliko je razočarenje da vidimo potpuno novi model koji kreće u prodaju a da nema autonomno kočenje i asistencuju za prevenciju nenamernog napuštanja saobraćajne trake, prokomentarisao je generalni sekretar EuroNCAP organizacije, Michiel van Ratingen.

Izjavio je i da je krajnje vreme da se vozila FCA grupacije pridruže ostalim novim modelima u pogledu aktivne bezbednosti.

auto-magazin-srbija-jeep-wrangler-2018-euro-ncap

Poptuno novi Jeep Wrangler, koji smo inače imali prilike da među prvima na svetu vozimo na test poligonu u Austriji, nije prošao dobro u testovima bezbednosti odraslih putnika, dece i pešaka.

auto-magazin-srbija-jeep-wrangler-2018-euro-ncap

Još jedno neprijatno iznenađenje stiže sa kreš testa Fijat Pande, koja je osvojila nula zvezdica. Podsećamo, nula zvezdica je prošle godine osvojio i Fiat Punto (Grande Punto), posle čega je ubrzo povučen sa svih tržišta.

U ovoj turi kreš testova našli su se Audi Q3, BMW X5, Jaguar I-Pace, Peugeot 508 i Volvo S60/V60. Svi oni su dobili najviše ocene.

[vc_video link=”https://youtu.be/wYfiIU1mlig?list=PLmuoo4kGcGD5HxYLZxJnNzhICRxzEPhOC”]

auto-magazin-srbija-fiat-panda-2018-euro-ncapauto-magazin-srbija-fiat-panda-2018-euro-ncapauto-magazin-srbija-fiat-panda-2018-euro-ncapauto-magazin-srbija-fiat-panda-2018-euro-ncap

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring