Auto magazin

Fiat 500L na metan među najpovoljnijim ponudama sajma

Fiat 500L na metan među najpovoljnijim ponudama sajma
31.03.2017.
Melem za prirodu i džep

Vožnjom Fijata 500L na metan već posle četiri do pet godina ili 40 do 50 hiljada kilometara može da se uštedi i kompletna vrednost automobila

Alternativna goriva su u našoj zemlji decenijama odomaćena ne zbog ekološke svesti građana već zbog velikih ušteda u eksploataciji vozila. Fijat pokušava da vozačima i kompanijama dodatno uštedi novac verzijama svojih modela na metan, koji u parama izađe skoro duplo jeftinije u odnosu na TNG.

auto magazina magazinauto.com fiat 500l cng na metan beogradski maraton

Za sajam je pripremljena ekološka akcija “Big Eco Deal” tokom koje uz reciklažu starog vozila mogu da se nabave “tipo” i “500L” po cenama već od 9.990 evra. To nije sve, pod istim uslovima važi akcija i za “500L” na metan, odnosno zemni gas.

Na štandu je izložen primerak koji sa dodatnom opremom Mopar u vidu krovnih nosača, patosnica u prtljažniku i kabini ( u vrednosti od oko 470 evra) sve zajedno košta 12.990 evra.

Auto magazin Srbija fiat 500l cng test

To je vrlo zanimljiva ponuda, s obzirom da je dvocilindrični “tvin er” motor od 900 kubika sa 80 “konja” sam po sebi skup.

Mi smo imali prilike da testiramo ovaj auto još pre dve godine i tada smo imali samo pozitivna iskustva. U vožnji se gotovo i ne oseća gubitak snage zbog metana koji ima nešto manju kaloričnu vrednost u odnosu na benzin.

Auto magazin Srbija fiat 500l cng test

Iako ima samo 80 “konja”, motor uopšte nije slab i ni u jednom trenutku se nismo osetili inferiornim u odnosu na druge učesnike u saobraćaju.

Današanja računica kaže da 100 kilometara sa “fijatom 500L CNG” košta svega 3,1 evro. To je posebno zanimljivo kompanijama za flote, s obzirom da, prema rečima gospodina Borisa Čučkovića, direktora marketinga kompanije FCA, mogu da uštede vrednost kompletnog automobila u periodu od četiri do pet godina i već posle pređenih 40 do 50 hiljada kilometara.

Auto magazin Srbija fiat 500l cng test

O ekološkim prednostima metana kao goriva ne treba trošiti reči. Emisije azotnih oksida i ugljen-dioksida su drastično manje spram ostalih goriva.

Nije problem ni sa točenjem. U odnosu na zemlje u okruženju, Srbija čak ne stoji tako loše sa brojem pumpi koje toče metan, koje su raspoređene širom zemlje.

Auto magazin Srbija fiat 500l cng test

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]