Auto magazin

Fiat 600 moguć naslednik Punta

Fiat 600 moguć naslednik Punta
13.11.2014.
"Fića" ponovo živi

Bar na papiru, odnosno u virtuelnom obliku, "fijatu 600", odnosno "zastavi 750" je ponovo udahnut život. U renderima Davida Obendrofera, "fijat 600" je zamišljen kao hečbek sa petora vrata koji bi trebalo da nasledi "punta"

Sa radom dizajnera Davida Obendorfera smo već imali prilike da se upoznamo kroz rendere modernog “renoa 4”, “fijata 127” i “BMW-a CS vintidž koncept”. Ovaj talentovani dizajner nam je pripremio svoju viziju naslednika “fijata punto”.

Prema njegovoj zamisli, to bi trebalo da bude “fijat 600”, kao logičan nastavak moderne game Torinskog proizvođača automobila. Da podsetimo, “fijat 600” je kod nas poznatiji kao “fića”. Osim u Kragujevcu, proizvodio se u još mnogo zemalja na različitim kontinentima i smatra se prvim globalnim automobilom. Ujedno, jedan je od najzaslužnijih modela u istoriji za motorizaciju brojnih zemalja nakon Drugog svetskog rata.

Auto magazin Fiat 600 5

David Obendorfer je želeo da mu se oduži i napravi omaž kroz render automobila B segmenta, koji nešto duži od četiri metra u kome ima dovoljno mesta za pet odraslih osoba. Kao inspiracija poslužio mu je “fijat 600” prve serije, sa pozicionim svetlima postavljenim na prednje blatobrane. Davidom model ima prednji kraj sličan aktuelnim modelima “serije 500”, ali sa većim farovima i dnevnim svetlima postavljenim iznad njih.

Auto magazin Fiat 600 4

Hečbek karoserija ima petora vrata i zadnje bokove po ugledu na nekadašnji “fijat 600”. David je odmah izrenderovao ne samo baznu varijantu koja nam se čini najoriginalnije, već i “abart” verziju.

Na žalost, mala je verovatnoća da će Fijat prihvatiti i jedan od njegovih rendera i da će neki od njih postati stvarnost. Ipak, ne treba gubiti nadu…

Auto magazin Fiat 600 2

Originalne crteže i rendere možete pogledati na njegovom sajtu www.davidobendorfer.com, kao i rendere drugih modela, nekada popularnih automobila.

Pročitajte još:
BMW CS Vintage Concept

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]