Auto magazin

Fixed gear bicikli i u Srbiji

Fixed gear bicikli i u Srbiji
28.03.2015.
Novi svetski kult

Zahvaljujući kompaniji Avantgarde Bikes iz Subotice, imamo priliku da se uključimo u evropske trendove koji sve više favorizuju vožnju bicikala sa jednom brzinom.

Zahvaljujući kompaniji Avantgarde Bikes iz Subotice, imamo priliku da se uključimo u evropske trendove koji sve više favorizuju vožnju bicikala sa fiksnom brzinom.

Prednosti vožnje ovakve vrste bicikala su brojne. S obzirom na manju masu i do 50 posto u odnosu na standardne bicikle, omogućavaju bolje iskorišćenje energije vozača koji se manje zamara. Smanjen broj komponenti i zupčanika dovodi i do smanjenja otpora na pedalama a zanimljivo je i to da se pedale okreću dokle god se okreće zadnji točak. Dakle, nema praznog hoda kao kod bicikala sa klasičnom jednom brzinom.

avantgarde bikes fixed gear fixy fiksi subotica retro bicikl bike bicycle jaser badawi sajam u beogradu motopassion 2015 5

Ovakvi bicikli uopšte nisu spori, naprotiv. Odabran je optimalan prenosni odnos sa kojim je malo teže krenuti ali zato omogućava opuštenu krstareću vožnju bez zamora. Dokle god se bicikl kreće, noge, odnosno pedale moraju da se kreću. Kočenje može da se vrši i pružanjem otpora nogama u kontra smeru od smera okretanja. Ovakva jednostavnost je postala pravi hit u svetu i nešto što ljudi veoma cene jer zapravo olakšava vožnju.

avantgarde bikes fixed gear fixy fiksi subotica retro bicikl bike bicycle jaser badawi sajam u beogradu motopassion 2015 6

Ništa manje važno nije to što bicikli marke Avantgarde Bikes istovremeno mogu da budu i starovremenskog, odnosno retro izgleda, zahvaljujući specifičnoj kombinaciji boja točkova, guma i ramova.

avantgarde bikes fixed gear fixy fiksi subotica retro bicikl bike bicycle jaser badawi sajam u beogradu motopassion 2015 2

Posebno su interesantne dvobojne kombinacije, kod kojih su gume, točkovi, volan i sedišta bele boje a ram u žutoj, crnoj, crvenoj, bronzanoj, teget ili potpuno beloj boji.

Redovna cena ovakvih bicikala je 50.000 dinara, s obzirom da su za njihovu konstrukciju upotrebljene veoma kvalitetne komponente. Sajamski popust iznosi 50 posto.

avantgarde bikes fixed gear fixy fiksi subotica retro bicikl bike bicycle jaser badawi sajam u beogradu motopassion 2015

U novine koje kompanija Avantgarde Bikes donosi na tržište mogli smo da se uverimo u hali sa motociklima na Salonu automobila i motocikala u Beogradu, koji se završava sutra u 20 časova.

avantgarde bikes fixed gear fixy fiksi subotica retro bicikl bike bicycle jaser badawi sajam u beogradu motopassion 2015 3

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]