Ford Focus Active Wagon kao SUV alternativa

Ford je u samom startu predvideo nekoliko verzija novog “fokusa”, među kojima je i verzija Active. Imali smo prilike da je provozamo na međunarodnoj prezentaciji koja je održana u Nici, međutim, to je bila verzija sa petora vrata, odnosno hečbek sa povišenim odstojanjem od tla i nekim detaljima sa offroad izgledom.

auto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagon

Ford je sada predstavio Focus Active ali u karavan varijanti. Klirens je povišen za 30 milimetra napred, odnosno 34 milimetra pozadi. Drugačiji su branici u odnosu na standardnu verziju, a dodati su i bočni plastični rubovi točkova.

auto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagon

Za razliku od standardnog “fokusa” koji ima Normal, Sport i Eco modove vožnje, Focus Active ima i režime za vožnju po klizavoj podlozi kao što su sneg, blato, pesak i led.

auto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagon

Za pogon su predviđena ukupno četiri motora, dva benzinca i dva dizelaša. Slabiji benzinac je zapremine 1,0 litra sa 125 KS, dok je veći, takođe trocilindarski, 1,5 sa 150 konjskih snaga.

auto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagon

Slabiji dizelaš je 1,5 sa 120 konja, dok je jači od 150 konjskih snaga zapremine 2,0 litra. Očekujemo da se Active verzije pojave i na našem tržištu. Pogon na sva četiri točka neće biti dostupan.

[vc_video link=”https://youtu.be/5Y839eIJAPc”]

auto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagonauto-magazin-srbija-2019-focus-active-wagon

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring